AA - Malatya'da Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak olan 80 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin ihalesi gerçekleşti. İhaleyi HNC İnşaat A.Ş ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında sözleşme gerçekleşti. 250 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçecek arıtma tesisi sayesinde kentin en önemli sorunu çözüme kavuşacak. 

“KENTİN SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK”

Arıtma tesisi yatırımıyla ilgili açıklama gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak olan arıtma tesisi yatırımı sayesinde kentin önemli bir sorunu çözümü kavuşacak. Özellikle Şahnahan bölgesinde dereye akan atık suları çevreye ciddi oranda zarar veriyor. O suyla sulama yapılan sebze ve meyveler insan sağlığı için risk oluşturuyor. Günlük 80 bin metreküp kapasiteyle kurulacak olan arıtma tesisi sayesinde uzun yıllar sanayinin arıtma yükünü taşıyacak. Projenin 24 ay sonunda faaliyete geçmesini planlıyoruz. Proje tamamlandığı zaman Türkiye’nin en büyük arıtma tesislerinden biri olacak. Ayrıca önümüzdeki 50 yıl boyunca OSB’den oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçilecek. 30 yıldır çözülmeyen bu problem çözüme kavuşacak. Bu projenin bizim görev süremizde hayata geçmesinden dolayı mutluyuz” dedi. 

“SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK”

Projenin teknik detayları ile ilgili bilgi veren HNC İnşaat AŞ yetkilisi ve Proje Müdürü Mehmet Özmen Öztürk, “Arıtma tesisi projesi için en kısa süre içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Proje kapsamında günlük 80 bin metreküp su arıtılacak. Ayrıca tesisin yapımında son teknoloji kullanılacak” dedi.