Esnek yapıları sayesinde, Turck'un kompakt TBEN-S  I/O modülleri Vorwerk'teki Thermomix üretiminde etkileyici bir performans sergiliyor. 

Herkes iki nokta arasında bir bağlantı kurmak için düz bir çizgi çizebilir. Engelleri atmak ve doğrudan hedefe ulaşmak, Böma Vorwerk Elektrowerke'deki tesislerinde konveyor hatlarıyla bunu yapmayı başarmıştır . Sensör ve aktüatör sinyalleri, Turck'un kompakt TBEN-S Profinet I/O modülleri üzerinden kontrolöre iletilmiştir. Bu projede Böma için kritik faktörler ise ürünlerin boyutları, esnekliği ve kontrolörden bağımsız yapıları ile  tüm tesisin esnekliğine katkıda bulunmasıdır.

Yenilikçilik, yüksek kalite ve çok fonksiyonlu oluşu - Vorwerk'ten yeni Thermomix TM TM5 mutfak cihazının üç güçlü yönüdür. Benzersiz tasarımı, Kılavuzlu Pişirme fonksiyonu ve reçete yongaları ile aşçılığa dijital çağı getirmiştir. Bu karmaşık ürün için verimli ve ekonomik bir üretim hattı oluşturmak bir zorluktu. Vorwerk, Avusturya'daki orta ölçekli bir şirketin gücüne burada da güvenmiştir: Vorarlberg bölgesindeki Alberschwende'den konveyör uzmanlarından Böma, akıllı mutfak cihazının ana bileşenleri için plastik enjeksiyon kalıplama ve cihaz montajı arasındaki nakil hatlarını tasarladı ve kurulumunu yaptı.

Makinanın görevini hızlıca açıklayalım; Ürünler A'dan B'ye doğru zamanda, çalışanların ihtiyaçlarına göre dikkatli bir şekilde nakledilmelidir. Bunu yapmak için, bir robot farklı enjeksiyon kalıplama ile üretilen parçaları makinadan alır ve onları konveyor hattına yerleştirir. Bundan sonra, bu parçalar ayrı hatlar vasıtasıyla farklı bir alanda belirli pozisyonlara götürülmelidir. Montaj hattındaki işçiler tarafından bir parçanın alınabileceği döngü süresi tam olarak belirlenmiştir. Bu nedenle de taşıma bantlarının tüm uzunluğu boyunca yaklaşık olarak bir zaman tamponunun planlanması gerekir. Her bir hat 50 metredir.

Haberin Tamamı ST Proses Otomasyonu Dergisi'nin Ocak 2018 Sayısında