Finansmanı 5 yıllık proje süreci boyunca sözleşmede yer alan kurallara uygun etkili ve başarılı bir şekilde yönetilen STAR Rafineri, Finansal yönetimi en iyi proje oldu. Proje finansmanı 5 yıl boyunca sözleşme kurallarına uygun, etkili ve başarılı bir şekilde yönetilen STAR Rafineri “Best Financial Project Management - En iyi Finansal Proje Yönetimi” ödülüne layık görüldü. STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, projenin finansal yönetimi konusunda son derece önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

SOCAR Türkiye iştiraki STAR Rafineri, İngiltere’de International Finance Publications Ltd. tarafından düzenlenen International Finance Awards ödüllerinde ‘Finans’ kategorisinde “Best Financial Project Management- En İyi Finansal Proje Yönetimi” ödülüne layık görüldü. Her yıl Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da 10 kategoride verilen ödül, 17 Ocak’ta Dubai’de düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı. Ödülü, STAR Rafineri adına ise Finans Direktörü Betül Sarıkaya aldı.

7 FARKLI ÜLKEDEN FİNANSMAN SAĞLANDI

STAR Rafineri’nin finansman paketine 7 ülkedeki uluslararası ticari bankalar, Türkiye’de bir banka ve ihracat kredi kuruluşları olmak üzere toplamda 23 finansal kuruluş iştirak ediyor. Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahip ve Türkiye’nin yıllık yaklaşık 38 milyon tonluk petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, dizel, jet yakıtı ve nafta gibi stratejik ürünlerin ithalatını azaltarak cari açığın yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar azaltılmasına katkı sağlamış olacak.