Kuruluşundan itibaren tüm sektörlere hitap eden Elimko, yeni dönemde sektöre sunacağı ürünlere odaklandı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Elimko Yönetim Kurulu Üyesi Malik Aviral, “Elektronik cihaz üretimlerimiz alanında teknolojik olarak çok ciddi gelişmeler oluyor. Cihazların hem donanımlarında hem de yazılımlarında sürekli iyileştirmeler yapmamız gerekiyor. Eski seri cihazlarımızın tamamında bir donanım ve yazılım değişikliği yaptık. Ayrıca yeni nesil cihazlarımızdan bazı geliştirmeler yaptık, onları da uygulamaya sokacağız.” dedi. 

Yeni dönemde sektöre sunacağınız yeni ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Elektronik cihaz üretimlerimiz alanında teknolojik olarak çok ciddi gelişmeler oluyor. Cihazların hem donanımlarında hem de yazılımlarında sürekli iyileştirmeler yapmamız gerekiyor. Eski seri cihazlarımızın tamamında bir donanım ve yazılım değişikliği yaptık. Bunları 2020 ortalarında pazarlamaya başlayacaktık. Fakat pandemi nedeniyle erteledik. Bu süreçte temin edeceğimiz komponentlerin bazılarında sevkiyat gecikmeleri oldu. Bu sene bu uygulamaya geçeceğiz. Yeni Nesil cihazlarımızdan bazı geliştirmeler yaptık, onları da uygulamaya sokacağız. Kayıt cihazlarımızdan, proses kontrol cihazlarımızdan yapmış olduğumuz geliştirmeler devreye girecek. Elektronik çeviricilerde Elimko’ya özgün özellikleri içeren yeni bir modele geçeceğiz. Tüm hazırlıklar bitti... Bunu bir sürpriz olarak açıklıyorum. Birçok rakibimizle mukayese edildiğinde yenilikler, kolaylıklar içeriyor. Endüstrimizden çok ilgi görecek. Yine Elimko ya özgün hart protokollü cihazlar için geliştirdiğimiz konfiguratörde de bazı iyileştirmeler yaptık bunu da daha etkin pazarlayacağız.

Yeni dönemde hangi sektörlere odaklanacaksınız? O sektörlerin ihtiyacından ve taleplerinden bahsedebilir misiniz?

Elimko aslında kuruluşundan itibaren tüm sektörlere hitap etti. Her sektör az veya çok Elimko üretimlerini kullanıyor. Tabii hizmet açısından bakarsanız mümessilliklerimizin ürünleri ile de hizmetlerimiz devam ediyor. Odaklanacağımız sektörler arasında; gıda, demir-çelik, çimento ve cam olacak. Ancak biz Elimko olarak, Savunma Sanayi, Seramik, Lastik, Otomotiv, Makine İmalatçıları, Taahhüt Firmalarına, Enerji santrallerine yoğun iş yapıyoruz. Bu sektörler de hedef alanımızda yer alıyor. Bu sektörler eğer 2021 yılında da çalışmalarını etkin olarak sürdürürlerse buna paralel bizim de işlerimiz yoğun olacak demektir. Tabii tam olarak anlamadığımız konu, tüm ekonomistler bu pandemi döneminde ekonomilerin ciddi oranda küçüldüklerini ifade ediyorlar. Öyle de olması beklenir. Ancak bu küçülmeyi, şu ana kadar endüstrinin bizim kesitinde, tam olarak hissetmediğimizi düşünüyoruz.