Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar, Türkiye'nin ithal ettiği kâğıtları artık ihraç etmeye başlayacağını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu, "Yeni yatırımlarımızla birlikte, ülkemizin 300 milyon dolarlık ithalatını sonlandırmayı hedeflemekteyiz ve bunun üzerine de 225 milyon dolarlık ihracat yapmamız söz konusu" dedi.

Aydın ilimizi ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bahar ayında bizleri ziyaretinde ' Söke’ye Milyarlık yatırım geliyor, çok yakın zamanda adını duyacaksınız' diyerek müjdesini vermişti. 2014 senesinde üretime geçen KİPAŞ adına üretim çalışmalarını şu şekilde tamamladı: Türkiye'de, Avrupa’nın en büyük kağıt makinesi olacak. Aydın Söke’de olacak bu makinenin bir tanesi de 720 bin ton kapasiteli. Bu da yaklaşık 1 milyon 200 bin tonluk yeni yatırım. Türkiye'nin 300 milyon dolarlık ithalatını sonlandırmayı hedefliyoruz. Üstüne 225 milyon dolarlık ihracat yapmamız söz konusu. Bu şekilde de cari açığa yaklaşık 500 milyon dolarlık bir destek sağlayacağız inşallah.”

BOZÜYÜK'E 40 MİLYON EURO'LUK FABRİKA

KİPAŞ Holding adına, sözlerine devam eden Dedebayraktar, "Bilecik Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'n de son teknoloji olarak, oluklu mukavva ile kutu fabrikası kurucağız. Açılış olarak Eylül 2018 tarihini belirledik.40 milyon Euro'ya mal olacak. Ayrıca halkımızdan geri dönüşüm için destek istiyoruz.

Herkesin bilinçlenmesi gerekiyor, çünkü çöpe attığınız ürünlerin sadece çevreye zararı olmuyor aynı zamanda ekonomiye de bir zarar." İfadelerini kullandı.