Plastik makinaları sektöründe yüksek hız ve adette hassas üretim, tekrarlanabilirlik gibi parametreler ile birlikte en fazla öne çıkan konuların başında 'yüksek enerji verimliliği' ve 'yüksek yerlilik' oranı geliyor.  

Özellikle yönünü ihraç pazarlarına çeviren sektörde bu kriterleri sağlayacak makinalar geliştiren üreticiler, global plastik sektöründe güçlü referansları ile öne çıkan, yaygın hizmet ağına sahip otomasyon partnerleri ile güç birliğine gidiyor. 

Yılın son sayısının kapak konusu olan “Plastik Sanayi" çerçevesinde biz de plastik sektöründe motor ve sürücü çözümleriyle çok güçlü global referanslara sahip Baumüller'in yöneticileriyle birlikte 2019’da 50. kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan, performansı ve teknolojisi yüksek plastik enjeksiyon makinalarının üreticisi Hürmak'ı ziyaret ederek, iki partnerin birlikte geliştirdikleri makina projelerini ve özellikle Baumüller'in servo pompa çözümünün Hürmak makinalarında enerji verimliliği, tekrarlanabilirlik ve parça kararlılığını nasıl sağladığını konuştuk.  Yine plastik sektöründeki yenilikçi otomasyon çözümlerine de kapak çalışmasında yer verdik. 

                    ***

Dosya bölümünde “Test ve Ölçüm” sistemlerindeki yeni trendlere, bu alanda Netes, Devortans ve Testo markasının yöneticileri ile yapılmış röportajlara ve ayrıca güncel uygulamalara; Ayraç bölümünde ise mikrosaniyeler seviyelerinde proseslere cevap verebilen, böylece hızlı ve esnek üretimin önünü açan “I/O Sistemleri”ne, bu alandaki yeni teknoloji ve uygulamalara yer verdik. Her bir sayfasını keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.


2019'un mutluluk, sağlık, huzur ve bol kazanç getirmesi dileğiyle şimdiden mutlu yıllar...