Endüstri 4.0 hazırlıklarının ilk adımlarından birisini; SCADA alt yapısının fabrika bünyesinde hayata geçirilmesi oluşturuyor. SCADA sistemleri sayesinde su depolarındaki su miktarları, yangın hattı su basınçları, kullanım suyu basınçları, motor tahrik sayıları, bakım zamanları ve arızalar anlık olarak uzaktan izlenebiliyor.

Paketleme ambalaj sektöründe de diğerlerine benzer olarak “uzaktan izleme” ye “müdahaleye” imkan veren yenilikçi teknolojiler, arızaların minimize edilmesine imkan tanırken, bir makina farklı merkezlerden de kontrol edilebiliyor. Bu ay kapak konusunda yer verdiğimiz, Oğuz Ambalaj da PLC ve operatör panelleri ile oluşturulan ve Ethernet üzerinden haberleşen paneller yardımıyla bir makinasını iki ayrı merkezden kontrol edebiliyor. Pres oluklu mukavva üretimi hattı; operatör odasından, pres yanından ve operatör paneli programı kurulu olan her bilgisayardan izlenebilirken, presin uzaktan izlenmesi ve anında müdahale sayesinde üretim kayıpları durdurulabiliyor. Hatta bunun ötesinde fabrikada, SCADA üzerinden makina filtrelerinin durumunu dahi kontrol edebiliyor; filtre sistemleri çalışma durumu, otomatik temizleme sayısı, bakım zamanı verileri, uzaktan, ofis katındaki bir TV ekranından izlenebiliyor. Fabrika ziyareti röportajının detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

• • •

Dosya bölümümüzde ise “Kestirimci Bakım & Büyük Veri ve Analitik” alanındaki yenilikçi teknolojilere, çözüm ve uygulamalara yer verirken, “Ürün ve Sistemler” bölümünde Endüstri 4.0 dünyasını kapsayan öncü teknolojileri bir araya getirdik. 

Keyifle okumanız dileğiyle…