Otomotiv dünyası, otomobillerin bir araç olmaktan ziyade bilişim aleti olma yolunda ilerlediğinin bilinciyle “inovasyona yatırım” yapmak için kolları sıvadı. Kasım ayı içinde gerçekleştirilen “TOSB Gelişim Zirvesi”nde, özellikle inovasyona yatırım yapılarak otomotivin geleceği için bölgeye bir ekosistem kurulması hedefi dile getirildi. TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, TOSB- Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB’de üniversitelerin, girişim evlerinin, ilgili yatırımcıların, endüstri 4.0 uygulamalarının, test merkezlerinin ve 3D printer laboratuvarlarının olduğu bir sistem oluşturulması gerektiğini açıkladı. Otomobillerin gelecekte cep telefonundan farklı olmayacağını söyleyen Başkan, “O yüzden ilgili telekomünikasyon şirketleri, bağlantılı sistemlere hizmet eden bizim dışımızda şirketlerin de katıldığı bir kümelenme oluşturmaya, networking ağını oluşturmaya çalışıyoruz. Artık klasik otomotiv anlayışının çok dışında yeni nesil bağlantılı araçlar ve bununla bağlantılı oluşan yeni nesil iş modelleri için hepimizin hazır olması lazım” dedi. 

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ise, organize sanayi bölgesi olarak sadece bir üretim bölgesi olarak kalmayacaklarını, OSB’yi inovasyonların ve start-upların çıktığı bir bölge haline getireceklerini vurguladı. 
• • •
Otomotiv dünyasının talep ettiği yüksek kalitede hızlı üretimi ancak ileri otomasyonlu makinalarla gerçekleştirebileceklerinin farkında olan güçlü otomotiv yan sanayi üreticisi Sisan da bu hedefleri doğrultusunda, SEW Eurodrive ile iş birliği içinde geliştirdiği servo kontrollü strech bending makinası sayesinde hammadde malzeme sertliklerindeki değişkenliklere adapte olabilen, akıllı bir sistem geliştirdi; ayar süresi ve hurda malzemelerden kazanç sağladı. Röportajımızda Sisan’daki son dönem yatırımlara ve bu iş birliğinin kazanımlarına yer verdik. Detayları kapak bölümümüzün içeriğinden inceleyebilirsiniz. 

Kapak bölümü çalışmasında ayrıca bu alanda çözümleriyle nitelikli hizmetler sunan markalar ile yapılmış röportajları ve uygulamaları da incelemelerinize sunduk. 

2020’nin sağlık, huzur ve başarı getirmesi dileğiyle, mutlu yıllar…