Tüm dünyada olduğu gibi otomotiv, ülkemizde de teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı iki üç sektörden birisi olarak göze çarpıyor. Kendi kendine park eden araçlar yollarda, IoT'nin endüstriye yansımasının ilk meyveleri olacak otonom otomobillerin gelişimi de hızla sürüyor. Güvenlik ve konforun üst düzeyde olduğu otomobillerin tam da müşterinin isteğine özel olarak zamanında, hatasız ve üst kalitede üretiminde; ileri üretim planlama yazılımlarının kullanımı ve bunun üretim ve yönetim katmanları ile entegrasyonu, sıfır duruş kadar önemli hale geliyor.  Sektörde bu alanda yatırımlar hız kazanıyor. 

2018 yılında otomotiv fabrikaları, lojistik altyapılarını güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları odağında yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bitmiş araç otoparklarının giriş çıkış kayıtlarının daha sağlıklı yapılıp, aranan aracın noktasal lokasyon bazlı bulunmasına yönelik otomasyon çalışmaları yine otomotiv üreticilerinin yakın gündemleri arasında.

WIN Fuarı'nda yine okuyucularımızla buluşturacağımız yılın üçüncü sayısında, öncü otomotiv üreticileri ve otomasyon partnerleri ile "Otomotiv ve Yan Sanayi" kapak konusu çerçevesinde bir araya gelerek yenilikçi çalışmalarını ve yeni yatırımlarını konuştuk. 

Fabrika Ziyareti kapsamında Karsan Otomotiv, Anadolu Isuzu, Kros Otomotiv ve Ferkan Kauçuk fabrikalarının değerli yöneticileri ile bir araya gelerek, 2018 için devreye almaya planladıkları yatırımları konuştuk. 

             ***

Dosya bölümünde "Motor ve Sürücü" alanında güncel röportajlara; Ayraç bölümünde ise "Görüntü İşleme ve Yapay Görme" başlığı altında yeni ürünlere, röportajlara, proje ve uygulamalara yer verdik. Her bir sayfası ile bilgi dağarcığınızı genişleteceğinize inanıyoruz.

YENİLİK: ST Dergileri ve ST Zirveleri tüm oluşumlarını ‘Endüstri ST’ markası altında birleştirdi. Çok kısa bir süre içinde radyo ve TV yatırımlarını da tamamlayacak ve yayına açacak. 'Endüstri ST' basılı, karasal ve dijital tüm yayınlarını endüstri çalışanlarına açarak onların iş gündemlerini sürekli takip edecek. Böylece tüm endüstri mensupları, dergi ve dijital platformların yanı sıra, işe geliş gidişlerinde radyodan, evinde TV kanalından da endüstriyi takip edebilecek.  Bu yeni dönemin ilk meyvesi olarak, dergimizin sarı sayfalarından endüstrideki yöneticilerin gündemini inceleyebilirsiniz. 

Keyifle okumanız dileğiyle…