Dünyanın en büyük fuar organizatör firmalarından Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi tarafından 25.’si düzenlenen Uluslararası “WIN Eurasia” 2018 Fuarı 15 – 18 Mart tarihleri arasında rekor uluslararası ziyaretçi akını ile gerçekleştirildi.  Avrasya’nın lider sanayii fuarı WIN EURASIA 2018, sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası firmalarını İstanbul’da bir araya getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de ziyaret ettiği fuarda Türk sanayiciler ileri teknolojili ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı buldu. WIN EURASIA 2018, 34,615 m2’lik alanda 22 ülkeden 1.800’ün üzerinde katılımcı firmayı, Türkiye dahil 146 ülkeden 75.368 ziyaretçi ile buluşturdu. 2017 WIN Eurasıa fuarlarına kıyasla % 51,2’lik rekor yabancı ziyaretçi artışı ile Türkiye dahil 146 ülkeden toplam 75.368 sektör profesyonelini ağırlayan 25. Uluslararası “WIN Eurasia” 2018 fuarı ile ihracata yönelik önemli işbirliklerine imza atıldı. Türkiye’nin yanı sıra fuarı en çok ziyaret eden ilk 10 ülke arasında; İran, Ukrayna, Almanya, Bulgaristan, Suudi Arabistan, Lübnan, Cezayir, Mısır, Tunus, İtalya yer alıyor. Ziyaretçi ülkeler arasında oldukça dikkat çeken bir diğer nokta ise İngiltere, Polonya, Rusya Federasyonu, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve A.B.D’nin de ziyaretçi ilk 20 ülke arasında yer alıyor olması. Uluslararası düzeyde yeni işbirliklerine olanak tanıyan ve ihracata yönelik önemli anlaşmaların imzalandığı “WIN Eurasia” Fuarı, imalat sanayine yönelik tüm bileşenleri fuar süresince tek çatı altında bulundurmasının yanı sıra bu yıl Endüstri 4.0 Konsepti çerçevesinde fuar bünyesinde oluşturduğu Endüstri 4.0 Festivali, Start-up ve Kariyer Günleri gibi özel alanlarının yanı sıra, seminer ve  forumları ile de yıla damgasını vuran bir organizasyon oldu.

22 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yap

WIN EURASIA  fuarı Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Rusya, Polonya, İspanya, Japonya, Fransa ve Kanada gibi 22 ülkenin uluslararası katılımcılara ev sahipliği yaptı. Katılımcı firmalar bir yandan ürün ve hizmetlerine ilişkin yenilikleri tanıtırken bir yandan da ikili iş görüşmeleriyle yeni anlaşmalar sağladı. Almanya, İtalya, Güney Kore, Çin ve Tayvan ise ülke pavilyonları ile fuarda yer alırken Türk firmalarla yeni ortaklıklar kurma noktasında yeni anlaşmalar sağlandı. Türkiye genelinden de 39 ilden 100’ün üzerinde alım grupları fuarı özel olarak ziyaret ederek uluslararası firmalarla tanışma fırsatı elde etti.  

Uluslararası “WIN Eurasia” Fuarının 26.’14 – 17 Mart 2019‘da gerçekleştirilecek.

win-eurasia.com/tr