İSTANBUL (AA) - . VSY Biotechnology CEO’su Göktekin, katı hiyerarşik kurallarla yönetilen şirket devrinin kapandığını vurgulayarak, her çalışanın kendini ifade edebileceği yönetimin, verimliliği de arttırdığını vurguladı.
VSY Biotechnology, işletme derslerinde, Taylor’ın X teorisi ile anlatılan ve her çalışanın tembel olduğunu varsayarak, sadece, daha çok çalış deyip, ölçülüyorsun baskısı kuran yaklaşımların yerini, günümüzde, modern ihtiyaçlar teorisinin aldığını kaydetti. 

PERSONELİN KATILDIĞI YÖNETİM VERİMLİLİĞİ ARTTIRIYOR...

Her çalışanın, kendini ifade edebildiği, demokratik, katılımcı sistem anlayışını benimseyen firma, bu yapının verimliliği de arttırdığını ifade ediyor.

VSY Biotechnology, ileri teknolojinin de etkisi ile hızlı değişimin yaşandığı şirketlerde, ağırlıklı olarak demokratik yönetim uygulamalarının hâkim, olduğunu açıkladı.

Kurumda çalışan herkesin, iş yapış şekliyle ilgili olarak, düşüncesinin ağırlığının olduğu, çalışanın kendini ifade edebildiği ve sorumluluk alabildiği, 
interaktif katılımlı sistem firmaların yeni yönetim şeklini teşkil ediyor. 
Firmaya çalışanın masasından bakılabilen, ortak akılın hakim olduğu yönetişim biçimine dikkat ediliyor.
Japon otomotiv devi Toyota’nın uyguladığı, Kaizen’de, kurumun en alt çalışanından, en üst çalışanına kadar ki herkesin, belli aralıklarla, iş yapış şeklinin, nasıl daha iyi olacağına dair raporunun, değerlendirilip, ödüllendirildiği sisteme yakın bir uygulamayı da, VSY Biotechnology, gündemine aldı. 

DOĞRU PROJEYE ÖDÜL

Buna göre, kurumda yaratıcı projeleri belirlemek, 
ödüllendirmek mantığına dayalı, yönerge ile saptanan "fikri haklar" paylaşım prensipleri proje sahibi personeli ödüllendiriyor. 

VSY Biotechnology’de tesis edilen Tasarruf Komitesi’nde personelin tasarruf odaklı projelerini dikkate alıyor. Her bir projeyi inceleyerek, şirketi daha iyiye götürebilecek her proje ödüllendiriliyor.

VSY Biotechnology, hizmete aldığı bir toplanma salonunun adını bu yöntemle ve canlı internet anketiyle saptadı. 

Işık dalga boyuna verilecek adlardan, özel terimlere kadar ki, tercihlerin olduğu anket ile salonlardan, ışık dalga boyuna isimler bu şekilde belirlendi. 
Katılımcılar, toplanma odalarının isimlerini yaptıkları anketle, Mumbai, Amsterdam, Barcelona, Pfullingen ve İstanbul şeklinde saptadı.
VSY Biotechnology CEO’su Özge Altunbaş Göktekin, uygulanan yeni yöntemle verimliliğin, huzur ve çalışma konforunun arttığını belirterek, “Oksandalist yaklaşımlı, sürdürülebilir başarıyı yakaladık. Bu yapı ile firmamızı geleceğe taşıyacağız” dedi.