Seger, Avrupa’nın en büyük korna üreticilerinden biri olarak Türkiye’de ürettiği kornaları dünyanın 70 ülkesine ihraç ediyor. 2017 sonu itibariyle mevcut üretim hattına yüksek otomasyon destekli bir hat daha ilave eden Seger,  kapasitesini daha yüksek seviyelere çekti. Yıllık 13 milyon adet korna üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Seger Üretim Müdürü Fatma Yıldızeli üretim süreçlerini şöyle anlattı.

Seger’de 30 yıllık üretim tecrübemiz ve kalifiye ekiplerimizle, kalite odaklı üretimi ilke edinerek elektrikli ve havalı korna üretiyoruz. Firmamız bünyesinde sac şekillendirme, plastik enjeksiyon, talaşlı imalat, boyama, markalama, montaj ve ambalaj olarak sıralayabileceğimiz ana proseslerin tümü yapılmaktadır.

Preshanemizde farklı tonajlarda eksantrik ve hidrolik olmak üzere 11 adet presimiz bulunmakta ve bu preslerde özel toleranslarda tedarik edilen saçlarla know-how’ın bizde kalmasını istediğimiz parçalar üretilmektedir. 8 adet plastik enjeksiyon makinemiz ile de kornalarımızın plastik parçaları üretilmektedir.  Toz boya tesisimizdeki otomatik robotlarla iç piyasa ve aftermarket kornalarının alt parçaları boyanmaktadır. Talaşlı imalat atölyemizde havalı kornaya ait çeşitli operasyonlar yapılmaktadır.

Haberin Tamamı ST Otomasyon Dergisi'nin Haziran 2018 Sayısında