Schmersal grubu yeni geliştirdiği Safety Fieldbox'ı sayesinde farklı makina ve sistemlerin korunması için beş farklı kurulum çözümü sunabiliyor. Pazarda benzersiz olan bu seçenek çeşitliliği ile makina üreticileri ve kullanıcıları, bireysel sistemleri için en iyi güvenlik konseptini  seçebiliyorlar.  Schmersal grubu, ilk defa 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen SPS IPC Drives 2018 fuarında üzerinde bir sanal çözüm yapılandırıcısı bulununan standı ile tüm kurulum çözümlerini interaktif olarak sergiliyor. Bunlar; 

1.    IO Paralel

Güvenlik rölelerinin paralel kabloları için terminaller ile evrensel, ekonomik standart bir çözümdür. Emniyete alınmalarında, sadece birkaç emniyetli kontağın gerektiği küçük makinalar için idealdir.

2.    Güvenlik kurulum sistemleri PFB / PDM

Sadece elektronik emniyet rölelerine sahip uygulamalar için pasif dağıtım modülü (PDM) veya pasif alan kutusu (PFB) içeren kurulum çözümlerinde her modül için en çok dört farklı elektronik emniyet rölesi ile karışık seri bağlantıya izin veriliyor. Birden fazla modül daha büyük sistemlere bağlanabiliyor. Bu çözüm daha karmaşık makina ve sistemler için uygun olup basit montaj, hata güvenliği ve düşük kablo masrafı ile öne çıkmakta. 

3.    Safety Fieldbox

Güvenlik saha kutusu, en çok sekiz farklı emniyet rölesi kurulumu için uygundur. Bağlı cihazların güvenlik sinyalleri, değerlendirme için güvenli PROFINET / PROFIsafe fieldbus arayüzü üzerinden bir güvenlik kumandasına iletiliyor. Güvenlik saha kutusu, daha büyük makina ve sistemler için aynı anda oldukça esnek ve bireysel olarak yapılandırılabilen güvenlik çözümleri sağlayan basit ve uygun maliyetli bir kurulum çözümü olarak dikkat çekiyor.

4.    SD arayüzü

Seri teşhis arayüzü, elektronik emniyet rölelerine güvenlik cihazlarının tek seri bağlantı ile bağlanabilmesi sonucunda güvenli olmayan durumlarda diagnostik verilerin aktarımı için kullanılıyor. Bu çözüm, teşhis sinyalleri ve güvenli sinyaller PDM pasif dağıtım modülü, PFB pasif alan kutusu veya Y adaptör üzerinden fonksiyonel kontrol ve güvenlik değerlendirmesine iletilebiliyor. Sensör/aktüatör seviyesinde bir veriyolu sistemi kullanmak istemeyen kullanıcılar için SD arayüzü gibi sistemler küçük ve orta ölçekli makinalarda seri bağlantı güvenlik açığı için basit kurulum çözümü sunuyor.

5.    AS-Interface

Entegre AS-i Safety at Work arayüzlü güvenlik cihazları için kablolama çözümüdür. Açık standarda dayanan bir güvenlik veri yolu olan AS-i Safety-at-Work, basit ve hızlı montaj ile farklı makina boyutları için ayrı ayrı ölçeklenebilir güvenlik çözümleri oluşturulmasını sağlıyor. AS-i güvenlik çözümü,  geniş kapsamlı teşhis olanakları sunarak, erken bir arıza tespitini mümkün kılıyor. Bu, önleyici bakım ve Endüstri 4.0 bakımından da önemli bir bakış açısıdır. Schmersal, AS-i arayüzü ile olağanüstü kapsamlı bir güvenlik bileşenleri yelpazesine sahip oluyor.