Geleneksel otomasyon sistemleri yerini endüstriyel fieldbus sistemlerinin başlangıcıyla modern, merkezi,  dağıtılmış I/O sistem mimarisine bırakmıştır. Mimarisi mühendislik açısından daha karmaşık sistemlerin tasarlanmasını ve uygulanmasını bu merkezi kontrol ve dağıtılmış I/O sistem en üst seviyeye çıkarmıştır. Uygulama alanları açısından WAGO I/O SYSTEM 750/753 serisi, evrensel ve kapsamlı ürün portföyüne sahiptir. Her türlü otomasyon sistem ve endüstri ihtiyacına 500'den fazla farklı, esnek ve çok yönlü modül yapısı ile cevap verebilmektedir. 

WAGO I/O SYSTEM 750/753 SERİSİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ

* Kontrolörler ve Wago Kuplör FieldBus bağımsızdır ve birçok popüler Ethernet ve FieldBus Standardını desteklemektedir. Mevcut ve tasarlanacak sistem mimarilerine bu sayede kolayca entegre olabilmektedir. Size gelecek yatırımlarınızı optimize etmenizi açık mimari yapısı sağlar.  (Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherCat, CanOpen, ModBusTCP vb. )
* İnce gövde yapısıyla yerden tasarruf etmenizi sağlar.(16 kanal DI modülü 12mm genişliğindedir.) 
* Ekstrem ortamlarda Yaylı bağlantı teknolojisi sayesinde güvenle çalışabilmektedir. 

Termal titreşimlerden ve değişimlerden etkilenmez.
* Kolay kuruluma ve sistem genişlemesine Modüler DIN-ray montaj tasarımı izin verir. 
Mevcut yapıdan istediğiniz modülü hiçbir alet yardımı olmadan pratik mekanik yapısı sayesinde kolayca söküp takabilirsiniz.
* Otomatik olarak hem dahili data transferini hem de elektronik güç ihtiyacını Güç jumper kontakları sağlamaktadır.

* Analog, digital ve özel modüller sistem mimarisinde karışık şekilde dizayn elde etmek mümkündür. 
Ayrıca çeşitli voltaj sinyallerinde de farklı besleme modülleri sayesinde çalışmak mümkündür. (Digital, Analog, 24V, 110V, 220V vb.)
* Entegre ve takılabilir işaretleyici etiketler aracılığıyla modül işlevselliği tanımlanır.  Ayrıca I/O modülünün yan tarafında modüle ait teknik veriler yer almaktadır.
* Çevresel faktörlere karşı tüm bileşenler en yüksek standartlara sahiptir ve birçok uluslararası kalite ve standartlarını sağlar. 
Mesela, elektriksel şoklar, titreşimler,  şiddetli ve sürekli nem saldırıları, aşırı sıcaklık, bir geminin motor odasındaki olağan durumlardır. 
WAGO I/O SYSTEM buna rağmen,  bu zorlu koşullara karşı güvenilir şekilde uzun süre boyunca çalışmaktadır.
* WAGO-IO-Check software yardımıyla,  mevcut seri haberleşme portu üzerinden bağlanarak, I/O modüllerinin her bir kanalı online test ve konfigüre edilebilinmektedir.