Otomobil kapılarında, kapının imalatı sürecinde sünger ve diğer ürünlerin eksik ya da yanlış yere monte edilmesi, üründe ciddi kalite problemlerine sebep olur. Otomobil üreticisine böyle hatalı bir parçanın gelip, ürünün monte edilmesi, kapı üreticisinin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmasına neden olabilir.
Otomobillerde genelde kapı içleri siyah ya da gri gibi koyu tonlardan oluştuğundan,  sesleri giderme amaçlı kullanılan kapı içi süngerleri de siyah seçilir. İşte bu nedenle çoğu standart sensör, süngerin varlığı ile yokluğu arasındaki küçücük kontrast farkını ayırt etmede genellikle başarısız olur.

Q4X SERİSİ LAZER MESAFE ÖLÇÜM SENSÖRÜ

Banner Engineering tarafından geliştirilen Q4X Serisi lazer mesafe ölçüm sensörü, yükseklik farkı olsa dahi siyah zemin üzerindeki siyah hedefi algılayabiliyor. Sınıfının en güçlü lazer ışığına sahip Q4X, renkten ve parlaklıktan bağımsız biçimde sadece yükseklik farklarını algılayarak varlık/yokluk kontrolü yapıyor. Otomobil kapısında, süngerin var olması gereken tam dört bölge vardır; bu bölgelere yerleştirilen 4 Q4X sensörü, operatörün süngerleri doğru biçimde takıp takmadığını kontrol ediyor. Q4X, paslanmaz çelik gövdesiyle mekanik darbelere, vibrasyona ve sıkışmaya karşı dayanıklı olup, dört haneli açılı ekranı sayesinde kullanım sırasında kolaylık sağlarken, kurulum sırasında butonlarla yapılan programlama fonksiyonlarının takibini de kolaylaştırıyor.