Yüksek performans ve kullanıcı bazlı programlama konseptiyle tasarlanan kompakt PLC MELSEC iQ-F,  Sanayi 4.0 odağındaki işletmelere yüksek katma değer sunuyor. Mitsubishi Electric Türkiye şirketinin Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi Departman Müdürü Cem Kıbrıslı, iQ Platform teknolojisinin temel yapıtaşlarından biri olan MELSEC iQ-F hakkında yaptığı açıklamada, yüksek hızlı işlemciye sahip bu inovatif PLC’nin aynı zamanda yüksek güvenlik sağladığını söyledi. 

SEGMENTİNİN ÜZERİNDE PERFORMANS SAĞLIYOR

MELSEC iQ-F’in öne çıkan özelliklerinden bahsederek; kompakt PLC segmentinde yüksek işlem hızı, dahili Modbus, dahili analog giriş çıkışı ve dahili 8 hızlı giriş-çıkış gibi farklı özelliklerle mevcut segmentinin üzerinde performans ve fonksiyonalite sergilediğini kaydeden  Cem Kıbrıslı, " MELSEC iQ-F, 6 eksen dahili Ethernet portu üzerinden ek modüle ihtiyaç duymadan servo veya inverter sürebiliyor" dedi. Fabrikalara hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik gibi katma değerler sağlayan Mitsubishi Electric'in yeni nesil kompakt PLC ürünü MELSEC iQ-F işletmelere Sanayi 4.0 süreçlerinde basamak atlatıyor.

iQ PLATFORM TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİNİ AZALTIYOR

Tüm önemli otomasyon bileşenlerini tek bir çatı altında birleştiren iQ Otomasyon Platformu hakkında da açıklamalar yapan Kıbrıslı; platformun, Mitsubishi Electric’in CNC, Motion, Robot, PLC ve Proses uygulamaları gibi tüm otomasyon disiplinlerini bir araya getirip aynı anda, herhangi bir haberleşme kanalı kurmadan konuşabilmelerini sağladığını anlattı. Maliyet ve mühendislik zamanlarını azaltan platformun üretkenliği artırdığını ve sahadaki bilgiye ulaşımı da kolaylaştırdığını vurgulayan Kıbrıslı, "iQ Platform, toplam sahip olma maliyetini minimize ediyor. Böylece robotlar dar bir hücre içerinde birbirlerine temas etmeden senkron biçimde çalışabiliyor" diye konuştu.