Yiyecek ve içecek endüstrisinde hijyenik tasarım, giderek daha da yaygınlaşırken, bu amaçla geliştirilen ve nesneleri temassız olarak algılayabilen, Microsonic'in yeni pms ultrasonik sensöründe hijyenik ve sağlam şekilde kurulumun garanti altına alınması için LAPP'ın SKINTOP® HYGIENIC çözümü kullanılıyor. Yiyecek ve içecek endüstrisinde kaplar veya kutular sayılıp, konumlandırılmalı, konveyör bantlarındaki akış hızı izlenmeli ve paketlenmiş gıdaların doğru dolum seviyesinde olup olmadığı kontrol edilerek doldurulmuş ürün tamamlanmış olmalıdır. Bu sektörlerde ultrasonik sensörler, her türlü renk ve geçirgenlikteki nesneleri algılayabildiklerinden dolayı birçok işlem için ideal bir üründür. Yarasa sonarıyla aynı prensiple çalışan sensörler, döngüsel olarak kısa bir ses dalgası yayarak, yankı sinyalinin geri dönüş süresini ölçer ve sesin havada yayılma hızı bilindiğinden, ses dalgasının salımıyla yankı sinyalinin alınması arasındaki süreyi, cisim ve hatta dolum seviyesinden olan uzaklığı hesaplamak için kullanabiliyorlar.  

SAĞLAM VE ÇOK YÖNLÜ ÇÖZÜM 

Mesafe ölçümü için kullanılan ultrasonik sensörleri sunan Microsonic’in çözümlerinin uygulandığı sektörlerden birisi de baskı endüstrisidir. Bu uygulamada, sensörler, boya ve kaplamalar için dolum seviyesini ölçme veya kağıt rulolarının çapını tespit etme amaçlı  kullanılır. 

KABLO RAKORU GÜVENLİ BİR TUTUŞ SAĞLIYOR

Standart sensörlerden farklı olarak, hijyenik ses sensörlerinin paketleme veya işleme makinalarına yerleştirilmesi, Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (EHEDG) tarafından yayınlanan esasların temel bir bileşenini oluşturuyor. Hijyenik olarak hem sağlam hem de basit bir sensör kurulumu için araştırma yapan Microsonic aradığını LAPP'da bulmuş. Microsonic Pazarlama Müdürü Melanie Harke konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birkaç kablo rakorunun test edildiğini ve sadece LAPP'dan SKINTOP®HYGIENIC'in gereksinimleri karşıladığının altını çizdi.