Kompakt dizaynı ile dikkat çeken, EPS fark basınç şalteri, sıvı akışkanlarda fark basıncını ölçerek kontak çıkışı almak için kullanılıyor. Lonca A.Ş. tarafından sunulan, ekonomik ve kolay uygulanabilir fark basınç şalterinin dizaynında yay, piston ve diyafram kullanılmış.  

NASIL ÇALIŞIYOR? 

EPS fark basınç şalteri şöyle çalışıyor: Oluşan fark basıncına göre yayın pistonu hareketlendirmesi ile ayarlanan mikro şalterin konumu değişiyor. Şalter istenen değerlerde üretilebildiği gibi kullanıcı tarafından da ayarlanabiliyor.

Filtrelerdeki kirliliği tespit etmek için ideal bir model olan üründe, filtrenin iki tarafındaki basıncın farkı izlenerek, eğer fark basınç değeri artıyorsa filtrenin tıkandığı anlaşılıyor. Gövde içinde sıkıştırılan yay ile önüne konmuş olan diyafram, basınç ile birlikte hareket ediyor. Ayarlanan basınç değerine uygun biçimde kontağı tetikleyerek kontak çıkışı elde ediliyor. Basıncın ayarlanan seviyenin altına düşmesi sonucu kontak eski konumuna geri dönerken, yüksek hassasiyetli ve uzun ömürlü kontak kullanılıyor.