Üretim hattında konveyör kayışında beklenmeyen rulman arızaları meydana geliyor ve birkaç haftada bir konveyör rulmanlarının hasarına neden oluyordu.

Durum analizinin ardından kullanılan açık tip rulmanların bu uygulama için uygun olmadığı ve kir girişine izin verdiği anlaşıldı. Ayrıca kullanılan açık tip rulman tasarımının bakım dayanıklılığı olmadığı da görüldü. Çözüm olarak düşük torklu keçeli rulmanların kullanılması önerildi. Tavsiye edilen rulmanlar ile rulman çalışma ömrü büyük ölçüde artırıldı.

İlave yüklerden kaçınmak için kullanılan NSK düşük torklu keçeli rulmanlar ile konveyör hattının sorunsuz çalışması sağlandı.

SORUNLAR İÇİN; ANALİZ VE ÇÖZÜM

Firmaların üretim hatlarında yaşadıkları, güç aktarım ürünlerinden kaynaklı sorunların çözümü için detaylı analiz yaptırmaları çok önemli.

Silkar Endaş deneyimli mühendis kadrosuyla fabrikaların yaşadığı sorunlar için çözüm önerileri sunuyor, doğru güç aktarım ürünlerini belirleyerek üretim hatlarında verimlilik sağlıyor. 

SCHAEFFLER, FAG & INA, NSK, KG, GBM, HRB, MGM gibi çok çeşitli markaların temsilciliğini yapan Silkar Endaş, rulmanın ömrünü etkileyen yağlama, sızdırmazlık, sökme takma ve güç aktarım; zincir, kayış, kaplin, kasnak gibi ürün gruplarında OKS, SIMRIT, NAK, FENIX, REXNORD, MEGADYNE, OPTIBELT markaları ile çözümler sunuyor.

Siz de Silkar Endaş’dan destek alabilirsiniz; http://www.endas.com/Home-Page/Turkish