PLC Merkezi, eğitim, mühendislik, servis, bakım, tamir ve satış üzerine kendi alanlarında uzman personeli ile sektör bağımsız endüstrinin çözüm ortağı. Firma, alanında uzman ve tecrübeli mühendis eğitmenleri ile eğitim faaliyetlerini; etkili ve sürdürülebilir kılmak için çalışıyor.  Bilgi ve birikimlerini bireysel ve kurumsal bazda aktarabilmek için; yazdığı kitaplar ve tasarlayıp imal ettiği taşınabilir eğitim setleri ile öğrenme garantili eğitimler düzenliyor.

S7-1200 İLERİ SEVİYE EĞİTİMİ

PLC Merkezi, tasarladığı taşınabilir eğitim setlerini, verdiği eğitimlerde aldığı geri bildirimleri değerlendirerek ortaya çıkardı.  Eğitimlerde uygulamalı olarak; profinet, profibus, modbus, HMI panel, dijital/analog sinyaller, enkoder, PID, FC, FB DB ve çeşitli komutları bir müfredat dahilinde kursiyerlerine verilmesini planladı.

KİTAPLAR

Firmanın piyasaya 2009 yılında sürmeye başladığı Siemens PLC ve SCADA kitapları güncellenerek kullanıma sunulmaktadır. Eğitimleri kendi yazdığı kitaplar ile veren PLC Merkezi, ayrıca kursiyerlerine ücretsiz kitap hediye ediyor.

PEKİ, EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Temel ve orta seviye eğitimlerinde herhangi bir sınırlama yok, dileyen herkes eğitimlere katılabiliyor. Ancak, ileri seviye eğitimlerde, kursiyerler arasında seviyeyi dengeleyebilmek için bazı şartlar var. S7-1200 ileri seviye eğitimi için; temel ve orta seviye eğitimini almamış kursiyerler temel ve orta seviye eğitimine yönlendiriliyor. Kendi çabalarıyla bir şeyler öğrenen kursiyerler için de kendilerini deneyebilmeleri adına yeterlilik sınavı yapılıyor. İleri seviye için beklentiler; PLC’ye bağlanmak, program yükleyip-çekmek, algoritma bilgisi, dijital-analog bilgileri, arıza arama teknikleri, FC-FB-DB gibi konularda temel-orta bilgi seviyesinde olmaları. 

EĞİTİM SONUNDA

5 günlük eğitimin sonunda kursiyerler için değerlendirme sınavı ve eğitim sonu değerlendirme anketi yapılıyor. Sınavda başarısız olan ya da başarısız olduğunu düşünen kursiyerler için ücretsiz eğitim tekrarı planlamaları var. İlginçtir, 2006 yılından bu yana başarısız olduğunu düşünüp; eğitim tekrarını isteyen bir kursiyer olmamıştır. Kursiyerlere özel imzalı ve takip numaralı katılım sertifikası düzenleniyor. Eğitimlerin sonunda verilen sertifikaların kopyaları arşivde saklanıyor.

BİR ETKİNLİK OLARAK: EĞİTİM

PLC ve robot eğitimlerde kursiyerlere teknik eğitim vermek, onlara değer katmak dışında birçok fayda var. Öncelikle kursiyer 1 haftalık süre için kendini geliştirip yeni bilgiler öğrenirken iş ortamından ayrılmaktadır. Buna 1 haftalık planda olmayan bir tatil de denilebilir. Bir yandan uygulamalı eğitim alırken benzer sektörlerden çalışanlar ile tanışma fırsatı bulması ve buradan bir dostluk çıkarması memnuniyetle izlenilen bir tablodur. Firmanın çalışanına verdiği değeri ifade eden eğitimler; çalışanların firmalarına bağlılığını da artıracaktır.