CEM KARATAY -  Otomasyon, robot teknolojileri ve özel makina üretimi alanlarında uzmanlaşan Manisa merkezli Optimum Mekatronik, Covid-19 yayılma hızını önlemek amacıyla kapalı alanlarda mesafeyi koruyabilmek adına geliştirdiği “Kapasitematik” ürünü ile insan sayısını kontrol altında tutuyor. 

Tasarımı, yazılımı ve mekanik tüm sistemi Optimum ekibi tarafından tasarlanarak üretilen ve Teknobariyer markası ile pazara sunulan Kapasitematik, uygulama alanı giriş ve çıkış noktalarına konumlandırılıyor ve alanda aynı anda bulunacak toplam kişi sayısı ayarlanıyor.

Giriş yapacak kişi sensöre eline gösterdiğinde bariyer açılıyor ve geçiş sağlanıyor.

Kişi sayısı alanda bulunabilecek toplam sayıya ulaştığında ise, girişe izin verilmiyor.

“AMACIMIZ, SOSYAL MESAFENİN KORUNMASINI SAĞLAMAK”

Konuya ilişkin olarak Optimum Mekatronik İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa Metin Tamer, şunları kaydetti: 

“Optimum Ailesi olarak yaşadığımız zorlu günlerde sektöre değer katmak istedik. Bizler inanıyoruz ki, her problem kendi içinde fırsat saklar. Bu zor dönemde oluşturduğumuz Ar-Ge ekibimizin çalışmaları kısa sürede meyvesini verdi. Sektöre sunacağımız ürünün ‘tedbir kurallarının’ uygulanmasına katkı sağlayacak yönde olmasına karar verdik. Hayata geçireceğimiz ürünümüzün kullanıldığı yerde, tedbir alındığının delili olmalıydı. Böylelikle Teknobariyer markamız doğdu. Markamızın pandemiye optimum tedbir çözümü olan ilk modeli “Kapasitematik”i geliştirdik. Öncelikli amacımız, sosyal mesafenin korunması. Mesafeyi koruyabilmek için de kapalı alan içindeki insan sayısını kontrol edebiliyor olmamız gerekiyor. Bu kontrol noktasında en optimum çözüm olarak Kapasitematik ürünümüzü sunuyoruz.”

ÜRÜNÜN GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

•    Bir kişi tarafından dahi rahatlıkla taşınabilecek yapıdadır. 
•    Herhangi bir noktaya bağlantı-montaj gerektirmeden kullanılabilir. Böylelikle rahatlıkla her ortamda hatta araç içinde dahi kullanılabilir.
•    Şarj edilebilir olması kullanımda herhangi elektrik bağlantısına gereksinim duyulmaması büyük avantaj sağlamaktadır.
•    Optimum Ar-Ge ekibi tarafından gerçekleştirilmiş elektronik kart ile kontrol edilmektedir, programlanması çok basittir.
•    Tek ürün hem giriş hem çıkış için kullanılabilir.
•    Farklı giriş çıkış noktalarına yerleştirilecek birden fazla ürün birbiriyle haberleşebilmektedir.