Gıda endüstrisinde kullanılan ekipmanların hijyeni gıda güvenliğini denetleme açısından önem teşkil etmektedir. Sektör gereksinimlerini karşılayacak; yüksek ve düşük sıcaklıklar, nem ve kirlenmeye meyilli ortamlar için paslanmaya karşı dirençli güç aktarım ürünlerinin seçilmesi gıda üreticileri için temel gereksinimlerden biridir.

Yiyecek ve içecek endüstrisindeki üretim süreçleri kendine has gereksinimler ve yüksek standartların olduğu alanlardan biridir. Bu alanda karşılaşılan başlıca zorluklar; ekipmanların hem yüksek hem de düşük sıcaklıklara maruz kalması, kirlenme, aşırı nem, sürekli yıkama ve kimyasal ürünlere maruz kalması olarak sıralanabilir. Gıda işleme proseslerinde kullanılan tüm ekipmanların bu şartlara uyum sağlaması hem gıda ürünlerinin hijyeni hem de tesis verimliliği açısından önemlidir.

Sektörün zorlu koşullarında sürekli yıkamaya maruz kalan rulmanlar doğru seçilmediği ve bakımları doğru yapılmadığı takdirde zamanla aşınmaya uğrayabilmektedir.
Yüksek performans ve uzun süreli kullanım için doğru güç aktarım ürünlerinin seçilmesi kadar doğru kullanılması ve bakımlarının doğru yapılması da önemlidir.

Gıda sektörüne uygun özellik ve materyalde güç aktarım ürün çeşitleri ve uzman kadrosu ile ENDAŞ, FAG, INA, NSK, MGM, KG, HRB, GBM gibi farklı segmentteki rulman markalarının en tecrübeli ve köklü distribütörü olarak 50 yılı aşkın bir süredir rulman satışı ve eğitimini eşzamanlı sağlamakta, geniş rulman çeşitliliği ile müşterilerine en uygun rulmanı seçmesini sağladıktan sonra bünyesindeki ENDAŞ AKADEMİ ile eğitim vermektedir.

http://www.endas.com/Academy/Turkish