İSTANBUL (AA) - Türk otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Ford Otosan, ticari ve finansal performansı ile toplumsal değer yaratma vizyonunu bir bütün şeklinde değerlendirdiği 2018 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nda ticari ve finansal performansı ile toplumsal değer yaratma vizyonunu bir bütün şeklinde değerlendiren Ford Otosan, inovasyon ve dijitalleşme merkezli yaklaşımının  dışında çevreye ile topluma duyarlı çalışmalarını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen programlarını ve çalışanlarına yaptığı yatırımları kamuoyuna açıkladı

Ford Otosan tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaya göre, şirket, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan GRI Standartları’nın (GRI Standards) “temel” (core) ilkeleri doğrultusunda hazırladığı 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan 2018 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Ford Otosan, sürdürülebilirlik konusunda gösterdiği performansla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki ve sorumlu yatırım konusunda uluslararası ölçekte kabul gören “FTSE4Good - Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”ndeki yerini korumaya devam etti.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, üretimin güvencesi konumunda olan çalışanları, köklü Ar-Ge kültürü ve verimlilik sağlayan çevresel performansı ile Ford Otosan’ın müşterileri içi nfark yarattığını vurguladı.

Etik değerlere saygılı bir iş ortamı oluşturmaya son derece önem veren Ford Otosan’ın Etik Politikası 2018 senesinde Yönetim Kurulu tarafından fiilen onaylanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Etik Kurulu, İç Denetim ve Etik Komitesi ile Etik Değerlendirme Heyeti oluşturuldu. Ayrıca yeni yapıda etik ihlal bildirimlerinin etkin şekilde değerlendirilmesi ile takibi için Etik Koordinatörlüğü pozisyonu meydana getirildi. Bu konuda şirket içinde farkındalık yaratmak için  “Etik Değerlerimizi Koruyor ve Geleceğe Taşıyoruz” başlıklı iletişim ile Etik Politikası hakkında video tanıtım filmi gösterildi.

Sürdürülebilirlik yönetimini güçlendirmek maksadıyla devreye alınan Ortak Kültür ve Yalın Dönüşüm süreçleri bağlamında sosyal sorumluluk projelerini tedarikçileri ve bayileriyle birlikte gerçekleştirmeye özen gösteren Ford Otosan’ın 2018 senesinde  bu kapsamdaki önemli projelerinden biri meslek liselerine araç bağışı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Koç Holding arasında 2006 senesinde imzalanan “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında meslek liselerinin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi için 47 ildeki toplam 71 farklı mesleki ve teknik Anadolu lisesine yeni nesil teknolojilerle donatılmış Ford araçlar bayilerin desteğiyle bağışlandı.

Ford Otosan’ın 2018 Sürdürülebilirlik Raporu’na "https://www.fordotosan.com.tr/E-BOOK/FORD_SRDT_2018/" adresinden erişmek mümkün.