Beyaz eşya devi Haier, Eskişehir'e toplam 85 milyon euro’luk yatırımla fabrika kurdu. 40 milyon euro yatırımla kurulan ilk fabrikada yıllık 1,5 milyon adetlik kurutma makinası üretimi yapılacak, inşaat çalışmaları süren ve 35 bin metrekare kapalı alanı bulunan, yıllık 1 milyon bulaşık makinasının üretileceği diğer fabrika ise 45 milyon euro’luk yatırımla faaliyete geçecek.

HEDEF EN BÜYÜK FABRİKA OLMAK

Beyaz eşya devi Haier, Eskişehir'e yaptığı yatırım ile Avrupa'daki en büyük fabrika olmayı hedefe koydu. Haier Europe Üst Yöneticisi (CEO) Yannick Fierling, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ürünlerinin yüzde 100'ünün bağlanırlık özelliğinin olacağını aktararak, ürünlerin etrafındaki tüm sektörlerle çalıştıklarının altını çizdi. Fierling, Haier Fabrikası ile Avrupa’daki en büyük fabrika olmayı istediklerini söyleyerek fabrikayı Eskişehir'de kurmalarının nedeninin mevcut kapasite ve üretim gücü ile Avrupa'daki son kullanıcıya daha kolay ulaşmak olduğunu açıkladı. Türkiye'nin Çin'den sonra dünyada tedarik konusunda en büyük ikinci ülke olduğunu dile getiren Fierling, 10 yıldır yatırım yaptıklarını belirterek, Avrupa'da yüzde 7,2'lik pazar paylarının bulunduğunu, üretim konusunda dünya çapında liderliği elde etmek istediklerini bildirdi." dedi.

HAYATIMIZA ENTEGRE OLAN EŞANJÖRLERİN ROLÜ HAYATIMIZA ENTEGRE OLAN EŞANJÖRLERİN ROLÜ

DÜNYADAKİ HER 4 BUZDOLABINDAN BİRİNİ ÜRETİYOR

Fierling, beyaz eşya üretiminde Avrupa'da hızlı büyüdüklerini ifade ederek, "Burada gelecekte yapacağımız 1,5 milyon parçalık üretim kapasitesi olan fabrikamızın açılışını yaptık. Kapasite ve Ar-Ge açısından büyük potansiyeli olan Türkiye'de bu konudaki çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ÜRETİM TESİSİ OLACAK"

Eskişehir'deki fabrikanın 44 bin metrekare kapalı alana sahip bulunduğunu söyleyen Haier Europe Üretim Direktörü Mehmet Ali Karasu ise şunları kaydetti: "40 milyon euro’luk yatırımla kurulan fabrikamızda yıllık 1,5 milyon adetlik üretim yapacağız. 900 kişinin çalışacağı fabrikada kurutma makinası üretimi yapılacak. İnşaat çalışmaları süren fabrikanın da 35 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Yıllık 1 milyon bulaşık makinasının üretileceği, 45 milyon euro yatırımla faaliyete geçecek fabrikada 700 çalışan olacak."

"EV ODAKLI HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ"

Haier Türkiye Ticari Müdürü Gözde Küçükyılmaz da çamaşır, kurutma, bulaşık makinaları, buzdolabı, elektrik süpürgesi, ocak ve ankastre gibi ürünler ürettiklerini söyledi. Küçükyılmaz, çoklu marka stratejisi uygulayan şirket olarak küresel konumda Avrupa'da ilk üçe girmek istediklerini ifade etti. Akıllı ev odaklı çalıştıklarını anlatan Küçükyılmaz, hedeflerinin ev odaklı hayatı kolaylaştırmak olduğunu dile getirdi. Küçükyılmaz, Türkiye'de ev konusuna önem verildiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de kurutma makinaları henüz evlere çok fazla girmedi. Türkiye pazarında özellikle kurutma makinaları konusunda büyümeyi bekliyoruz. Türkiye'deki payımızı da istediğimiz seviyeye getireceğiz. Yeni teknoloji kurutma makinaları hem gürültüsüz hem de enerji tasarruflu üretiliyor." dedi. Türkiye'deki fabrikayı dünyada ikinci en büyük beyaz eşya üreticisi yapmak istediklerini vurgulayan Küçükyılmaz, "Eskişehir'deki fabrika hem üretim hem de dağıtım yapabileceğiz bir yer. Bu kadar şirketin, Türkiye'den beklentisi görünenden çok fazla. Şirketin, en büyük pazarları arasına girmek istiyoruz." diye konuştu.