Endress+Hauser, 2020 yılıyla ilgili genel bir değerlendirme yaparak finansal sonuçlarla ilgili bilgi veridi. Büyük oranda döviz kuru etkilerinden kaynaklı olarak Grubun konsolide satışları yaklaşık yüzde 3 oranında azalarak 2,6 milyar euronun biraz altına düştü. Ancak laboratuvar tarafındaki güçlü işler, koronavirüs pandemisinden daha fazla etkilenen proses otomasyonundaki düşüşü kısmen telafi edebildi.

Geçtiğimiz yılın satış rakamları hedeflerin oldukça gerisinde kalırken, Grup kârını güçlü bir seviyede tuttu. Finans Direktörü Dr Luc Schultheiss, “Endress+Hauser’in mali sağlamlılığı kriz sırasında zarar görmedi,” diye vurguladı. Şirket, kısa çalışma uygulamasına gitmedi ve hatta istihdamını az da olsa artırdı. 2020 yılı sonu itibariyle, Endress+Hauser dünya genelinde çalışan sayısını bir önceki yıla göre 100'den fazla artırarak 14.400'ün üzerine çıkardı.
Endress+Hauser, pandemiye rağmen tüm yıl boyunca teslimat yapabilir durumdaydı. CEO Matthias Altendorf “Müşterilerimizle aramızdaki fiziksel mesafeleri, dijital ve duygusal köprülerle aştık,” dedi. Önümüzdeki birkaç ay koronavirüs krizinin hakimiyetinde kalmaya devam etse bile, CEO şirketin donanımını iyi durumda görüyor: “Yenilikçi gücümüzden birşey eksilmedi. Endress+Hauser, 2021'de daha önce olmadığı kadar fazla ürün yeniliğini pazara sunacak.”

YIL SONUNDAN ÖNCE EKONOMİDE İYİLEŞME BEKLENMİYOR

Pandemi; her bir pazar bölgesini, müşteri endüstrilerini ve faaliyet alanlarını çok farklı şekillerde etkilemeye devam ediyor. Yine de Endress+Hauser, bu yıla iyi bir başlangıç yaptı. Grup, 2021'de tek haneli bir büyüme yüzdesi bekliyor ancak kârın üzerindeki baskının artacağını öngörüyor. Şirket, yıl sonuna kadar küresel ekonomide esaslı bir iyileşme beklemiyor. Endress+Hauser, 2020 yılı için denetimden geçmiş finansal verilerini 4 Mayıs 2021 tarihinde İsviçre, Basel'de açıklayacak.