Basınçlı hava ihtiyaçlarını çoklu kompresör sistemi ile karşılayan firmalar kullanım modelleri içinden kendileri için en uygun seçeneği belirliyorlar. Kimi enerji tasarrufu için, kimi risk minimizasyonu için, bazısı da bakım periyodlarını eşitleyecek otomasyon sistemini tercih ediyor.

Firmaların basınçlı hava kullanım alışkanlıklarına göre kompresör ihtiyaçları şekillenmektedir. Çoklu kompresör kullanımını tercih eden firmalar için farklı otomasyon sistemi kurulumları mevcuttur. Çoğu firma için enerji tasarrufu önemli iken, bazısı bakım avantajı sağlamak için kompresörlerin eşit yaşlandırmasını tercih etmektedir. Özellikli bazı sektörler için ise arıza durumunda yedekleme yapılması mecburidir.

Enerji tasarrufu için farklı verimlerde kompresör kullanımı esastır. Üretimdeki anlık hava ihtiyacına göre en uygun kompresör aktive edilerek dönüşümlü olarak sistem çalıştırılır bu modelde. Ayrıca bu sayede hava ihtiyacı gün içinde artış gösterdiğinde oluşturulan program doğrultusunda hangi kompresörün çalışmasının daha uygun olacağı seçilerek istenmeyen duraklamalar önlenmektedir.

Basınçlı hava kullanımında kesintiye uğramaması gereken sektörlerde de çoklu kompresör sistemi kullanılır. Mesela sütün soğutma sürecinin kesinlikle durdurulmaması gerekir, meydana gelebilecek herhangi bir arıza durumunda yedek kompresörün devreye girmesi ile risk ortadan kaldırılmış olur.

Çoklu kompresör sisteminde diğer otomasyon modeli ile kompresörlerin eş yaşlanması sağlanarak bakım ihtiyaçları aynı ana denk getirilir ve aynı bakım periyodunu sürekli olarak devam ettirmesi sağlanarak bakım maliyetleri düşürülür.

 Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre çoklu kompresör otomasyon sistem kurulumu hizmeti sunan SARMAK KOMPRESÖR, basınçlı hava kullanımınızda enerji tasarrufu, risk minimizasyonu ve bakım periyodu eşitlemesi sağlayarak  işleyişinizi optimum hale getirir.

sarmak.com/