Balluff çözümlerinde, kolay entegrasyon amacıyla, ilgili ürün portföyünden uygun ürün seçimi ile aynı görüntü işleme kalitesiyle birden fazla haberleşme protokolü seçeneği sunuluyor. SmartCamera, sistem ortamına bağlanma esnekliği için çoklu arabirimlerle birlikte geliyor. Tek tek sinyalleri gerektiği gibi yapılandırabiliyor ve atayabiliyorsunuz. Sonuçlar, verileri ayrıca çeşitli şekilde tanımlayıp biçimlendirebiliyor. Akıllı kamera ise bu verileri ana kontrol sistemine geçiriyor. Seri numaraları gibi nesne verileri de denetim dizisine dahil edilmiş olup, veri yükünü en aza indirgemek ve işlemi güvenli hale getirmek adına kamera, işlem ağı tarafından taşınan tek bilginin denetleyicinin ihtiyaç duyduğu şekilde ayarlanarak yapılandırılabiliyor. Diğer tüm veriler ise ayrı bir ağda gönderiliyor.

HABERLEŞME ARAYÜZLERİ 

Kullanılan haberleşme arayüzleri ise Gigabit Ethernet (LAN), Kullanıcı tarafından yapılandırılabilir dijital girişler ve çıkışlar, Gigabit Ethernet üzerinden UDP veya TCP kontrolü, Fieldbus ve IO-Link yöneticisi şeklinde özetlenebiliyor.

FIELDBUS VEYA IO-LİNK ÜZERİNDEN İLETİŞİM MÜMKÜN

SmartCamera, müşteri tarafından fieldbus değişkenleri ve IO-Link gibi çeşitli arayüzlerle kullanılabilir. Böylece her bir sürüm, verileri tek tek inceleme raporları oluşturmak için doğrudan kontrolöre iletebiliyor. Akıllı analiz algoritmaları, toplanan bilgileri atanan formatta hazırladığından, görüntü dosyalarınızı örneğin; bir akıllı telefondan kameralara da yüklemek mümkün oluyor. 
Tüm bu çözümler, endüstriyel görüntü işleme için çeşitli hızlı inceleme prosedürlerinden yararlandığınız anlamına gelirken; Balluff görüntü işleme çözümlerinin esnekliği, toplanan bilgilerden maksimum yararlanıldığını gösterir. 

KAMERA VERSİYONLARI VE ÖZELLİKLERİ

IO sürümünde;  TCP / IP / LAN bağlantısı ile birlikte sekiz adete kadar programlanabilir, potansiyel olarak izole edilmiş giriş / çıkış mevcuttur, aynı zamanda ışıklar doğrudan kontrol edilebilir.
Fieldbus versiyonlarında; TCP / IP / LAN bağlantısı özelliği, Profinet veya Ethernet / IP işlem arayüzü ve IO-Link bileşenleri ile kolay ağ bağlantısı için: IO-Link Master 1.1’in yanısıra sekiz adete kadar programlanabilir giriş / çıkış mevcuttur. İşlem ağındaki yük en aza indirilirken, işlem verilerinin isteğe bağlı olarak ayrılması ve görüntülerle raporlanması mümkün olur. Bu versiyonlarda ışıklar doğrudan kontrol edilebilir.