Altınay Teknoloji Grubu, 1969 yılında kurulan ve faaliyetlerinde cam sektörünü merkezine alan OLBRICHT’i büyümesine katarak genişleme çalışmalarını sürdürüyor.

Altınay Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, Almanya’nın makina ve ekipman konusunda dünyada en büyük ihracatı gerçekleştiren ülke olmasının yanı sıra en önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirerek, Alman markasıyla hedefledikleri pazarlara daha hızlı erişebilme stratejisini oluşturduklarını kaydetti.

ALTINAY ROBOT TEKNOLOJİLERİ, OTOMOTİVDE FAALİYETLERİNİ ARTIRACAK

Oran, marka konusunda da şu değerlendirmelerde bulundu: “OLBRICHT özellikle cam konusunda global olarak marka değeri çok yüksek bir firma ve satın alma gerçekleşmeden önce yapılan müşteri anketlerindeki memnuniyeti de yüksekti. Faaliyet alanları olarak da birbirini tamamlayan alanlarda olduğu için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu genişlemeyi gerçekleştirdik.”

OLBRICHT’in bir Alman markası olarak kalacağını, Türkiye’de yeni bir tesiste proje ekibi ve imalat altyapısının oluşturulduğunu dile getiren Oran, “Grup olarak Cam İşleme ve “Esnek Fabrika Otomasyonu” olarak tanımlayabileceğimiz transfer teknolojileri ve Intralojistik faaliyet alanlarını söz konusu markanın çatısı altında birleştirme kararını verdik. Altınay Robot Teknolojileri ise, otomotiv konusunda faaliyetlerini arttıracak. Buradaki amacımız sektörel odaklanmayı daha iyi sağlayabilmek ve uzmanlığı yoğunlaştırarak global olarak önemli oyuncular olabilmektir.”

“ALMANYA VE TÜRKİYE’DEN İHRACATLAR YAPACAĞIZ”

OLBRICHT’in Türkiye ekonomisine yapacağı katkılardan da bahseden Oran, firmanın Almanya’da bir mühendislik ve devreye alma ekibi ile montaj alanının bulunduğunu söyleyerek, esas büyüme ve yatırımın Türkiye’de yapılacağının altını çizdi.

Oran, “İmalat ve montaj altyapısı ile Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızı İstanbul’da yürütmek için gerekli altyapıyı hazırlıyoruz. Aynı marka ile hem Almanya’dan hem Türkiye’den ihracatlar yapacağız ve farklı coğrafyalara hizmet vereceğiz. Ayrıca Türkiye’deki ekip tarafından yönetilen transfer ve depo otomasyonu sistemlerini, OLBRICHT markası ve Almanya’daki altyapısıyla, yerel servis ve teknik destek imkanı ile Avrupa pazarına sunabileceğiz.” diye konuştu.