Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığının azalması ve kendi kendine yetecek bir güce sahip olması için farklı kaynaklardan enerji üretmek amacıyla yatırımlar devam ediyor. Uzun süredir yapımı için çalışılan ve hedeflenen sürede tamamlanması beklenen Sinop Nükleer Enerji Santrali ile Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ekonomik kalkınmaya doping olacak. Özellikle tüm dünyada kurulması planlanan 100’den fazla yeni reaktörle hızla büyüyen nükleer endüstrisinin bu payı artıracağı öngörülüyor. Nükleer projelerin bir diğer avantajı ise Türk firmaları için yeni bir tecrübe alanı yaratması. 

Nükleer tesislerin diğer enerji kaynaklarına göre daha farklı dinamikleri bulunuyor. Bu da nükleere özel bir uzmanlık gerektirdiğini ortaya koyuyor. Tabii bu alandaki öncelik güvenliğe veriliyor. Bu aşamada da emniyet ve güvenlik kültürünün derinlemesine geliştirilmesi ve güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor. Teknik, güvenlik, uygulama gibi alanlarda başarılı sonuçlar elde etmek için uluslararası işbirliklerine imza atan Türkiye, Rusya başta olmak üzere Asya bölgesiyle de temas kuruyor. 

Nükleer alanında başarılı projelere imza atıldığı, bu alanda işbirliklerin arttığı ve toplam kurulu gücümüzün arttığı bir yıl geçirmemiz dileğiyle… 

Keyifli okumalar dilerim …