ST İnşaat ve Malzeme dergisinin Ocak sayısında dosya konusu olarak mutfak ve banyo sektörünü ele aldık. Fonksiyonun öne çıktığı kullanım trafiğinin yoğun olduğu ıslak hacimli bu mekanlarda kullanılan malzemeler, düne kadar hem işlevsellik hem de tasarım açısından sınırlı özelliklere sahipti. Bugün ise değişen çok şey var. Her şeyden önce bu iki mekan artık yaşam alanlarına dönüştü. Yani zeminde kullanılan seramikten, lavaboda kullanılan armatüre kadar her şey mekan bütünlüğünü oluşturan önemli bir detay. Daha da önemlisi armatürden klozete kadar birçok ürünün hem üretiminde hem de işlevsellğinde suyun daha az tüketilmesini sağlayacak verimlilik çalışmalarına odaklanılmış. Ankastre lerde de enerji verimliliğine sağlayacak birtakım çalışmalar kendini gösteriyor. Tüm bu gelişmeleri ve daha fazlasını “mutfak banyo” dosya konumuzdan öğrenebilirsiniz. 

Bu ayki kapak konuğumuz ise Roya Nova Rezidans projesi ile Roya Yapı. İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında yükselen Roya Nova Rezidans, hem tasarım çizgisi hem de fonksiyonel özellikleriyle öne çıkıyor. Roya Yapı tarafından hayata geçirilen projenin tasarımında verimliliğe odaklanılarak kullanıcıya maksimum fayda sağlanmak amaçlanılmış. Tasarruf ve çevrecilik anlayışına göre kurgulanan projeyi, Tago Mimarlık Kurucusu Roya Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Avcıoğlu ve Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat ile konuştuk. 

Tepedekiler başlığımızda ise Ankara’dan bir sektör oyuncusunu ağırladık. Ankara’da 130 metre yüksekliğinde hayata geçirdiği Yıldırım Kule projesi ile öne çıkan Yıldırım Grup’un İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım’a başarısını, hedeflerini, sektör hakkındaki değerlendirmelerini ve daha birçok soruyu sorduk. Yeni sayımızı keyifle okumanız dileğiyle…