Mobilya sektörü, salgının olumsuz yanlarını olduğu kadar avantajlarını da yaşayan sektörlerden biri oldu. Pandemide eve kapananlar mobilyalarını yenilerken, sektörde satışlar arttı. Bu süreçte mobilyaya daha çok önem verildiğini, mobilyanın ev bütçelerindeki payının arttığını söyleyen MOSFED Başkanı

Ahmet Güleç, “Dünyanın her yerinde aslında mobilya depoları boşaldı.” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2002’de 290 milyon dolar olan mobilya ihracatının 14 kat büyüyerek geçen yıl 4,3 milyar dolara ulaştığını, “Bugün Türkiye, mobilyada dünyanın en çok ihracat yapan 8’inci ülkesi. 2022 yılı ihracat hedefi 6 milyar dolar. Bu performansla dünya mobilya ticaretinden yüzde 5 pay almak istiyoruz.” şeklinde konuştu. MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı ise, Türk mobilyasının bilhassa son 20 yılda dünya genelinde ciddi rağbet gördüğünü, Ocak 2021’e kıyasla Ocak 2022’de yüzde 14 artışla 325,5 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştiğini dile getirdi.

Hızlı ve esnek üretimle, ürün kalitesini daha da artırmak ve teslimat sürelerini daha da hızlandırmak isteyen üreticiler, kapasite artışı ve Endüstri 4.0 ile gelen teknoloji çağına uyum sağlamak amacıyla üretim sahalarının yanı sıra depo alanlarındaki yatırımlarınıda artırdı.

***

ST Depolama Çözümleri dergimizin Mart sayısında, “Mobilya ve Yan Sanayi Depoları”nı kapağımıza taşıdık. Lojistik odaklı yatırımlarıyla kapasitesini yüzde 50 artıran Kelebek Mobilya’nın Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan ve sektörde 86. yılını kutlayan firmanın yeni yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca Schmalz’ın 40 kilograma kadar paketleri, parçaları ve çuvalları kaldırmayı ve taşımayı mümkün kılan JumboFlex Picker çözümü ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz. “Depo Ürün ve Sistemleri” sayfalarımızda ise, “AGV”, “Fabrika İçi Trafik ve Robotik”, “Tahrik Sistemleri”, “İstifleme”, “Test - Ölçüm” konularında sektör temsilcilerinden güncel haberleri, gelişmeleri, pazara sundukları teknolojik ürün ve çözümleri okuyabilirsiniz.

Sağlıklı bir ay dilerim... İyi okumalar...