Polat Grup bünyesindeki şirketlerden Polat Makina, “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” programı kapsamında yaptığı yeni fabrika yatırımının temellerini attığını duyurdu. 

"DİJİTAL FABRİKAMIZ İLE GELECEĞE İLERLİYORUZ" 

Program çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 10 firmadan biri olan şirket, bu doğrultuda "Süperkritik Karbondioksit Ekstrakstiyon ve Separasyon Sistemleri" üretimine başlamak için ilk adımı atarak fabrikasının temellerini attı.

Aydın merkezli firmanın Aydın OSB'de 35 bin metrekare üzerine kurulacak tesisinin, dijital fabrika özellikleriyle donatılması planlanıyor.

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Polat Makina olarak, Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde 35 bin metrekare kapalı alana sahip dijital fabrikamız ile geleceğe emin adımlar atıyoruz." denildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen yerli üretimi teşvik etmek amaçlı ve dışa bağımlılığı en aza indirmek amacıyla atılan adımda makina sektörüne öncelik verilmiş ve 29 Ağustos 2020 tarihinde MESS Teknoloji Merkezi’nin açılışı esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından programa kabul edilen firmalar duyurulmuştu.

PAZARIN, 60 MİLYAR DOLARA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Endüstriyel satrifüj teknolojileri, dekantör ve seperatör üretimi gerçekleştiren ve 1993 yılından beri faaliyetlerini sürdüren şirket, Türkiye’de ilk kez üretilecek “Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon” ürünü ile fark yaratmayı hedefliyor.

Türkiye’de endüstriyel odaklı ilk defa üretilecek olan süperkritik akışkan ekstraksiyon sistemleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi konusunda kaliteyi ciddi oranda artıracağı, ürün sayesinde herhangi bir sıcaklık ve sağlığa zararlı bir çözücü kullanmadan bitkisel ekstraksiyonun gerçekleştirilebildiği belirtiliyor.

Global ölçekte bitkisel ekstrakt pazarının, 2025'te yaklaşık 60 milyar dolar olacağı öngörülüyor.