SCHAEFFLER, veri ölçümü yapan sensörlerin, makinaların kalbi olan rulmanlara entegre edildiği ürünü olan Variosense’i sundu.  

Modüler dizaynı ile rulmanı çevreleyen yapıyı ek sensörlerle donatan ürün, uygulamaya özel olarak kullanıcıya; dönüş sayısı, dönüş hızı, karşılaştırmalı konum ve açısal ivmelenmeleri ölçme fırsatı sunuyor.

Ölçülmek istenen verilere bağlı olarak sensör grubu, müşteri isteği ve uygulamaya göre farklı şekillerde yapılandırılabilir. Bu ek özellikler rulmanın standart mekanik karakteristiğinde değişikliğe yol açmaz.

Standart yük taşıma katsayıları, devir limitleri vb. teknik özellikler katalog değerlerinde kalır. 

Geliştirilmiş tasarımı sayesinde eksenel ve radyal yönde rulman pozisyonlamasında ortaya çıkabilecek mekanik kasmaların önüne geçen Variosense, kullanıcıya eşi benzeri görülmemiş bir uygulama esnekliği sağlamaktadır. 

FARKLI UYGULAMA ALANLARINA SAHİP

Vinç uygulamaları, asansör çalışma platformları, konveyör sistemleri, otomatik güdümlü araçlar, elektrik motoru ve redüktörler gibi farklı uygulama alanlarında bakım gerektirmeden kullanıcının beğenisine sunulan Variosense, -40 °C and +125 °C arasındaki sıcaklıklarda kullanıma uygunluk gösterebilmektedir.

Şimdilik yalnızca 25 ve 30 mm. şaft çapları için seri üretime geçilen üründe, çok yakın zaman içinde daha geniş şaft çapları için de üretim mümkün olacaktır.