Farklı üretim ve bakım süreçlerinde kullanılan güç aktarım ürünlerinin kalitesi kadar ve hatta daha da önemli olan konu bu ürünlerin doğru kullanılması, bakımlarının doğru yapılmasıdır. Firmaların konu ile ilgili tüm teknik personelinin son yenilikler, cihazlar ve bakım yöntemleri ile ilgili bilgilendirilmesi için Endaş Akademi Minibüsü tüm Türkiye’deki fabrikaları ziyaret ediyor.
Rulman ve rulman ile birlikte kullanılan güç aktarım ürünlerinin bakımları oldukça önemli. Uzun kullanım ömrü için düzgün yağlanma ve iyi sızdırmazlık sağlayarak tozların önlenmesi gerekiyor. Rulman hasarlanmaları incelendiğinde en büyük sebeplerin yanlış montaj demontaj ve yanlış yağlama yöntemleri olduğu görülüyor. 

Güç aktarım ürünlerinin bakımı ile ilgili; rulman montaj demontaj, kestirimci bakım ürünleri ve otomatik yağlama cihazlarının bulunduğu Endaş Akademi Minibüsü fabrika ziyaretlerine giderek, bakım departmanında çalışan teknik ekiplerin tüm cihazları aynı anda inceleyebilmesine fırsat sunuyor.

Ziyaret edilen firmalarda güç aktarım ürünleri ile ilgili mevcut durum, kullanım ömrü, mevcut yağlama maliyeti hesaplanarak tavsiye edilen yöntemler ve katma değerinin ne olacağı yazılı olarak veriliyor.
50 yılı aşkın bir süredir rulman satışı ve eğitimini eşzamanlı sağlayan SİLKAR ENDAŞ, bünyesinde kurduğu ENDAŞ AKADEMİ ile ücretli ve ücretsiz paketlerden oluşan programlarda 2000’in üzerinde eğitim ve seminer gerçekleştirdi.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki tüm fabrikalar güç aktarım sistemlerinin kullanımı ve bakımı ile ilgili konularda ENDAŞ AKADEMİ’ nin verdiği eğitimlerden yararlanabilir.

http://www.endas.com/Academy/Turkish