MAKFED Makina İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu‘nun “Makina Zirvesi –Vizyon 2030” etkinliği, sektör profesyonellerinin yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimlerini,  İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, “Yüksek teknoloji ile fark yaratan, uluslararası rekabette güçlü, ekonomiye yön veren bir sektör olmakta kararlıyız. 
Türkiye’yi makine büyütecek” dedi.

13 Haziran 2019 Perşembe günü İstanbul Fairmont Hotel’de gerçekleşecek ve alanında önemli birçok ismin konuşmacı olarak yer aldığı zirvede, yapay zekâ konusunda dünya çapında saygı uyandıran Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin ALBAYRAK da bir sunum yapacak. MAKFED Başkanı Adnan DALGAKIRAN’ın ev sahipliği yapacağı zirveye, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci AĞBAL ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın yanı sıra, Türk sanayinin duayenleri, ilgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları, MAKFED ve üye derneklerin yönetim kurulları ile makina imalat sanayi firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak.

Türkiye ekonomisinin güçlü bir ivmeyle kalkınması için önemli bir adım attıklarını kaydeden MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, “Yüksek teknoloji ile fark yaratan, uluslararası rekabette güçlü, ekonomiye yön veren bir sektör olmakta kararlıyız. Türkiye’yi makina büyütecek” dedi.