Makina sektörünün en büyük şirketlerinden Tezmaksan ve Belgin Yağları yeni bir iş birliğine gitti. Bu kapsamda Tezmaksan müşterilerine “Tezmaksan-Belgin Metal İşleme Sıvıları Çözüm Paketi” sunulacak. Çözüm paketi kapsamında Belgin mühendisleri tezgah kurulumu sırasında, tezgahın markasına, işlenen metalin cinsine, kullanılan suyun karakterine, kullanım sırasındaki basınç ve çalışma şartlarına göre en doğru Belgin metal işleme sıvısını tezgah başında tavsiye edecek. 

İLK DOLUM ÜCRETSİZ

Ayrıca seçilen Belgin metal işleme sıvısı, tezgahların ilk dolumu için ücretsiz verilecek. Çevre dostu ve eko sisteme faydalı bitkisel esaslı bu ürünler, tezgahların ömrünü ve verimini artıracak.

ÇEVRESEL SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRİYOR

İş birliğiyle ilgili Tezmaksan tarafından yapılan açıklamada “Çözüm paketi kapsamında müşterilere tavsiye edilen çevre dostu ürünler ile hem dünyamıza karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz hem de sektör çalışanlarının sağlıklarını en ön planda tutmuş oluyoruz. Metal işleme sıvıları tüm dünyada, işleme verimliliğini ve metal kesiminin kalitesini artırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sıvıların içeriğinde ham madde olarak kullanılan petrol bazlı madeni yağların ve çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Bu maddeler zaman zaman insan ve çevre sağlığı açısından soru işaretleri yaratabilmektedir. Bu nedenle geleneksel mineral yağ bazlı metal işleme sıvılarımıza çevre dostu ve insan sağlığı açısından tehlikesiz alternatifleri çıkarmak için bir ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Bitkisel yağlar, doğada kolayca çözünebildiklerinden, yenilenebilir olduklarından ve mükemmel yağlama sağlamalarından dolayı dünyada çok önemli bir metal işleme sıvısı kaynağı olarak yenilik getirmişlerdir.” denildi. 

PERFORMANSI VE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Metal endüstrisinde soğutma, yağlama ve temizleme gibi olumlu özelliklerinden dolayı yaygın şekilde kullanılmakta olan metal işleme sıvılarının üç ana fonksiyonu mevcut. Bunlar yağlama, soğutma ve talaş uzaklaştırma olarak sıralanmaktadır. Metal işleme sıvıları kullanımları sırasında zaman ve sıcaklık değişimleri ile bozulurlar ve içeriklerinde askıda metal parçaları oluşur. Bu sebepler nedeniyle özelliklerini ve etkinliklerini kaybederler. Kullanım ömrünü tamamlayan sıvıların periyodik olarak değiştirilmesi gerekir. Metal işleme sıvıları, kimyasal yapılarında birçok farklı kimyasal içermektedir. Metal işleme sıvılarının yapılarındaki bu karmaşıklık, arıtmada da büyük sorunlara yol açmaktadır. Diğer bir konu olarak metal işleme sektöründeki makinaların gelişimi, öncelikli olarak üretim hızlarının yükselmesi, uç ömürlerinin artması, bakım periyotlarının uzatılması gibi operasyon performansının yükselmesini sağlayacak gereklerin sağlanması yönünde olmaktadır. Doğru yağ kullanımı bu tür sorunların önüne geçiyor ve makinaların verimliliğini artırıyor.