Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), her yıl olduğu gibi bu yıl da TİAD Geleneksel İftar Yemeği organizasyonunu dün akşam İstanbul The Ritz- Carlton’da gerçekleştirdi. Makina sektörü adına tüm önemli isimlerin bir araya geldiği yemekte TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Finansal Kurumlar Birliği Leasing Sektör Kurulu Başkanı- Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen konuşma yaptı. Takım tezgahları sektörünün değerlendirildiği organizasyonda 21. dönem Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, gelenleri birlikte selamladı.

“BİRLİĞİMİZİ FAALİYETLERİMİZLE GÜÇLENDİRECEĞİZ”

TİAD Başkanı Fatih Varlık tüm katılımcıları derneğin 21. Başkanı olarak selamlamasının ardından gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Sektörümüzü geliştirmek için canla başla mücadele ettiğimiz bu dönemde zaman, her zamankinden daha önemlidir. Tam da bu günlerde, Ramazan ayının bolluk ve bereketiyle bir araya gelmek bizleri mutlu hissettiriyor. Bildiğiniz gibi döviz artışı ve faizin sektörlerimizi zorladığı günümüz koşullarında ciddi mücadele ediyoruz. Hal böyleyken yan yana gelmek, kenetlenmek ve sıkıntılara yönelik çözüm önerileri geliştirmek bilhassa bu dönemde çok önemli. TİAD, sektörün farklı alanlarında hizmet veren üyeleri ile sektörün birlikteliğini ve misyonunu fazlasıyla yerine getiriyor. Bu birlik ve beraberliği yeni dönemde, yeni hedef ve faaliyetlerimizle güçlendirerek sürdüreceğiz. Elbette hedeflerimizi birbirimizden güç alarak başaracağız.” ifadelerini kullandı.

ERSÖZLÜ: “SEKTÖRÜN YANINDAYIZ”

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise yaptığı konuşmada öncelikle yeni dönemde TİAD Başkanı Fatih Varlık ve tüm dernek üyelerine başarılar diledi. TÜYAP ve TİAD olarak iş birliklerinin oldukça başarılı olduğunu ve bunu sürdürmek istediğini söyleyen Ersözlü konuya ilişkin olarak “Başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin uzun yıllar boyunca sürdürmek arzusunda olduğumuzu dile getirmek istiyorum. TÜYAP olarak sizlere destek olmak için el birliği ile çalışıyoruz. Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Bir önceki dönem üyelerine de Hakan Aydoğdu nezdinde teşekkür etmek istiyorum. Hakan Aydoğdu ile son dört dönemdir çok iyi bir şekilde iş birliği gerçekleştirdik. Bundan sonraki dönemlerde de fuarlarımızla sizlere destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. Ersözlü, makina ve takım tezgahları sektöründeki satışların arttırılmasına ilişkin de “Tüm fuarlarımız ile satışların artırılmasına destek olacağız.” sözünü verdi ve ekledi “9 – 12 Ekim tarihleri arasında MAKTEK İzmir ve 28 Kasım – 1 Aralık arasında da Bursa’da Bursa Makina Teknolojileri Fuarı ile fuarlarımız sektörün hizmetinde olacak.”

GÖKMEN: “ÇÖZÜM BİRLİKTELİKTE”

İftar sonrası konuşma yapan Finansal Kurumlar Birliği Leasing Sektör Kurulu Başkanı- Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen ise takım tezgahları sektöründeki faiz ve finans konuları hakkında açıklama yaptı. Geçmiş dönemlerdeki sektör başarılarını baz alarak yaptığı sunumda Gökmen, özellikle 2007 yılında tüm sektörlerin büyümeye geçtiğini ve kendilerinin de 8.2 milyar dolarlık büyüklüğe geldiklerini anlattı. Ardından Amerika’da gerçekleşen ve tüm küresel pazarı etkileyen krizin kendileri için de birtakım olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirten Gökmen, daralmaya gidildiğini belirtti. Artan faiz oranlarına ve geri ödenmeyen kredi sorununa da değinen Gökmen, tüm bu durumların leasing sektörünü durağanlaştırdığını belirtti. Takım tezgahları ve leasing sektörlerini hareketlendirebilmek adına hep birlikte çözümler aradıklarını belirten Gökmen, “Bu çözüme en yakın zamanda kavuşacağımıza inancımız tam. Birlikte hareket edilmeli. Çözüm iş birliklerindedir” ifadelerini kullandı.

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen’e konuşmasının ardından TİAD Başkanı Fatih Varlık tarafından plaket verildi.