Dünyanın önde gelen rulman, endüstriyel ürün ve güç aktarım ürünleri markalarını Türkiye’nin seçkin sanayicisi ile buluşturan Silkar Endaş, 2020 bayi toplantısını Antakya’da gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya Türkiye’nin her noktasındaki distribütörleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Silahtaroğlu 2020 yılına yönelik hedeflerini ve projelerini anlattı. Ardından Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Silahtaroğlu, markalarla ilgili yeni gelişmeleri ve ihracata yönelik attıkları adımları anlattı. 

“HEDEF PAZARIMIZ OTOMOTİV SEKTÖRÜ” 

Silkar Endaş Endüstriyel Güç Aktarım ve Otomotiv A.Ş olarak 2020 yılında hedef pazarlarının otomotiv sektörü olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Tuğrul Silahtaroğlu, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da otomotiv sektörüne yönelik agresif hedefleri olduğunu anlattı. Silahtaroğlu konuşmasını şu sözlerle gerçekleştirdi: “2020 yılının başından itibaren Silkar Endaş Endüstriyel Güç Aktarım ve Otomotiv A.Ş olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda şubelerimizle birlikte otomotiv sektörüne yönelik agresif hedeflerimiz bulunuyor. Bu sektördeki gücümüzü ve payımızı artırmayı planlıyoruz. Distribütörlerimiz aracılığıyla oluşturduğumuz bu sinerji sayesinde büyüyoruz ve güçleniyoruz. Etkin adımlar atmamız ve daha çok büyümemiz için distribütörlerimizden de bizi daha çok zorlamalarını istiyoruz. Biz INA, FAG, NSK, KG, MGM, HRB, GBM, Megadyne, Simrit, NAK, OKS, Rexnord, Fenix ve Optibelt markaları ile yolumuza devam ediyoruz.” dedi.  

“NSK MARKAMIZI DAHA ÇOK GELİŞTİRECEĞİZ”

Silkar Endaş Endüstriyel Güç Aktarım ve Otomotiv A.Ş olarak 2020 yılında NSK markasını daha çok geliştireceklerini belirten Silahtaroğlu, bu amaca ulaşabilmek için yapacakları çalışmalardan söz etti. “Distribütörlerimiz aracılıyla NSK markamızı daha çok geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyoruz. Bu amacımıza ulaşabilmek için kampanyalar düzenleyeceğiz ve sektörünün ihtiyaç duyduğu ürün gruplarını ön plana çıkaracağız. Türkiye’de sahte rulmanların satışını engellemeye yönelik 2019 yılından beri çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bizler bu yılda aynı tavrımıza devam edeceğiz ve sahte rulmanların kullanılmasını önlemek amacıyla farkındalık çalışmalarımızı artıracağız” dedi. 

“HER MARKAMIZ İÇİN YENİ HEDEFLER BELİRLEDİK” 

Silkar Endaş Endüstriyel Güç Aktarım ve Otomotiv A.Ş’nin bayi toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Silahtaroğlu markalarla ilgili yeni gelişmeleri aktardı. İki markanın birleşmesi hakkında bilgiler veren Silahtaroğlu, konuşmasını şu sözlerle gerçekleştirdi: “Bizim hayalimiz Silkar Endaş markası altında tüm otomotiv ve sanayi ürünlerinin bulunduğu bir marka yaratmaktı. 2020 yılı itibariyle hayalimizi gerçekleştirdik ve yeni dönemde bu sinerjiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İki ayrı firma olarak çalışırken bundan sonra faaliyetlerimizi iki ayrı departman gibi sürdüreceğiz.  Her markamıza ait ayrı hedeflerimiz ve projelerimiz bulunuyor. Otomotiv rulmanları arasında ön plana çıkan NSK markası ile daha iyi stok tutmayı ve satış rakamlarını artırmayı hedefliyoruz. Otomotiv keçeleri alanında ise ön plana çıkan Corteco markası içinde daha yoğun stok tutma faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz. 

“İHRACAT ALANINDA ETKİN ADIMLAR ATTIK” 

İhracat konusuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Silahtaroğlu, “Silkar Endaş Endüstriyel Güç Aktarım ve Otomotiv A.Ş olarak dünyanın farklı noktalarına ihracat gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı itibariyle uluslararası arena için daha planlı ilerlemeyi hedefliyoruz. 2018 yılında ilk kez Seguro markası için Mısır’ın Kahire’de gerçekleşen uluslararası bir fuara katıldık. Bu fuara katılmak içine girmek istediğimiz yol açısından önemli bir adımdı. 2020 yılında uluslararası pazarda daha etkin adımlar atmayı ve ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

“ONLİNE SİSTEM İÇİN YENİ BİR HAZIRLIK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Seguro markasına ait ürünlerinin tamamını sergileyebilmek için yeni bir web sitesi oluşturduklarını belirten Silahtaroğlu, Seguroparts ile ilgili bilgileri şu bilgileri paylaştı: “Seguroparts web sitemiz, sadece Segura markasına ait ürünlerin tamamını sergileyeceğimiz bir mecra oldu. Girişlerini ve güncellemelerini düzenli olarak yaparak tüketicilerin öğrenmek istediği bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını hedefliyoruz. Araç girişleri, fiyatı, stok adeti gibi tüm bilgilerin ulaşılabileceği ve satışın internet üzerinden gerçekleştirileceği bir sistem olacak.” dedi.