Danfoss Türkiye Soğutma Sistemleri, Danfoss Teknik Destek ve Eğitim Müdürü Adnan Güney’in önderliğinde, çoğunluğu Danfoss komponentlerinden oluşan bir eğitim ünitesi tasarladı. Danfoss ürünlerini uygulama üzerinden anlatmayı hedefleyen eğitim ünitesinin üzerinde sıcaklık, basınç gibi değerlerin yanısıra sistem içindeki soğutkanın fiziksel durumu farklı noktalardan çıplak gözle görülebiliyor. Eğitim ünitesi aynı zamanda sistem henüz dizayn aşamasında da kullanılabiliyor. 

Daha önce sektörde böyle bir mobil eğitim ünitesinin olmadığına ve Danfoss’un bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Adnan Güney “Danfoss komponentlerinin satışını gerçekleştiren bayilere ürünler kapalı kutularda ulaşıyor, dolayısı ile çalışır halde değiller. Danfoss mobil ünitesi sayesinde müşteriler ve tüm ilgililer, ürünleri çalışır vaziyette deneyimlereyek kendi organizasyonları için en iyi kararı verebilecekler. Öte yandan Danfoss mobil eğitim ünitesi sayesinde öğrenciler de teorik bilgilerini pratikte uygulayabilecekler.” dedi.

YÜZDE 30’A VARAN SOĞUTKAN TASARRUFU VE ISI TRANSFERİNDE VERİM ARTIŞI
Ünitenin üzerinde yer alan Danfoss elektronik kontrol cihazı ve içerisinde bulunan sistem yöneticisi sayesinde uzaktan izleme ve kayıt altına almak  mümkün. Söz konusu mobil ünite ile ayrıca Danfoss’un sektörde öncülük ederek geliştirmiş olduğu Microchannel Heat Exchanger teknolojisi deneyimlenebiliyor. Söz konusu teknoloji sayesinde, yaklaşık yüzde 30’a varan soğutkan tasarrufu ve ısı transferindeki verim artışı, Danfoss mikroprosesörler yardımıyla da gözlemlenebiliyor.

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Alt yapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor  kontrolü ve hareketli makinalarda kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 26 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hala kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.

DANFOSS MOBİL ÜNİTE 
Danfoss Türkiye Soğutma Sistemleri tarafından dizayn edilen bu eğitim ünitesinde dahili frekans konvertörlü Danfoss kompresörü ve fan hız kontrolü yer almaktadır. PLC yardımıyla değişken hızlı uygulama ile sabit hızlı uygulama karşılaştırılabilmekte, anlık COP değeri ve enerji tüketimleri enerji analizörleri vasıtasıyla gösterebilmektedir. Bu özelliği ile üniteyi benzerlerinden ayırmaktadır. Ünite, AC değişken frekanslı sürücülü Danfoss scroll soğutma kompresörlerini de içerisinde barındırmaktadır.