Kompresör elemanındaki rotor profilleri, akıllı giriş ve rotor kaplaması gibi tüm bileşenler en yüksek verim ve dayanıklılık gözetilerek yeniden tasarlandı. Havalandırma haznesinin tasarımı ve sızdırmazlığı, yağ ve hava devreleri arasında fiziksel ayrımı sağlıyor ve basınçlı hava haznesine yağın girme olasılığını ortadan kaldırarak 0 sınıfı yağsız hava elde edilmesini garantiliyor. "ZT 90-160, yenilikçi ancak kendini kanıtlamış teknolojiler sayesinde yiyecek ve içecek, tekstil, petrol ve gaz, enerji üretimi gibi sektörlerde verimli bir şekilde yağsız basınçlı hava temin ediyor. Ünite tamamen tak ve çalıştır tip, sesi yalıtan bir paket içine yerleştirildi; kısa bakım süreleri ve düşük bakım maliyetleri göz önünde tutularak tasarlandı." diyor, Yağsız Kompresörler Ürün Müdürü Andy Yang.

HAVA SİSTEMİNİ OPTİMİZE EDİYOR

Kompresörün merkezinde, IP 55 TEFC yüksek verimli bir motor, toz ve neme karşı koruma sağlıyor ve zorlu ortam sıcaklığı koşullarında kesintisiz çalışmayı garanti ediyor. Verimli giriş havası filtreleme sistemindeki iki kademeli bir toz giderme sistemi, giriş kayıplarını en aza indiriyor ve basınç kaybının düşük olmasını sağlıyor. Su separatörlü yüksek verimli soğutucuların kompakt tasarımının diğer özellikleri arasında hava yaklaşım sıcaklığının ve basınç kaybının düşük olması da var. Güvenilir yüke geçme/boşa alma regülasyonu sayesinde harici hava kaynağına gerek duyulmuyor. NEOS ünite yeni, kullanıcı dostu, dokunmatik ekranlı Elektronikon® Mk5 Touch Kontrol Ünitesi ile doğrudan iletişim kuruyor ve sistem basıncını en iyi duruma getirerek enerji verimini en üst düzeye çıkarıyor. Mk5 Touch, uyarı göstergeleri, bakım planlaması ve makinanın durumunu çevrimiçi olarak görme gibi özellikler barındırıyor. Veri izleme programı SMARTLINK standart olarak sunuluyor. Bu uzaktan izleme sistemi, basınçlı hava sistemini optimize ediyor, enerji ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

OPTIMIZER 4.0 MERKEZİ KONTROL ÜNİTESİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

ZT 90-160 Atlas Copco'nun yeni Optimizer 4.0 merkezi kontrol ünitesiyle birlikte çalışıyor. Cihaz kompresörler, kurutucular, filtreler, kontrol üniteleri, enerji geri kazanım sistemleri, jeneratörler, hava depoları, soğutucular ve booster'lar gibi makinaların en verimli kombinasyonunun seçilmesiyle basınçlı hava sisteminin optimizasyonuna olanak tanıyor. Son derece sezgisel kullanıcı arabirimi sayesinde son kullanıcı, tüm sistemin yanı sıra her bir makinenin performansını ve enerji tüketimini de görüntüleyebiliyor.

Ayrıca Optimizer 4.0 tamamen Endüstri 4.0 uyumludur, böylece nesnelerin interneti teknolojisini kullanırken ekipman performansını yükseltmek, önleyici bakımı iyileştirmek ve enerji verimliliğini daha da artırmak için basınçlı hava sisteminin diğer ağ bağlantılı akıllı cihazlarla dijital entegrasyonunu sağlar.ZT 90-160 bir Toplam Sorumluluk Planı kapsamına alınarak kompresör bakımı, yükseltmeler, onarımlar ve olası arızalarla Atlas Copco'nun ilgilenmesi sağlanabiliyor.