Beijer Elektronik, IEC-61131-3 protokolünü destekleyen, Soft Control adıyla otomasyon piyasasına sunmuş olduğu HMI’lar ile PLC gereksinimini ortadan kaldırıyor. 

Soft Control serisi Operatör Panelleri, PLC ‘yi kendi içinde barındırmakta ve bu PLC için çağımızın en gelişmiş, donanımdan bağımsız yazılım platformu olan CODESYS versiyon 3.5 yazılımını kullanmaktadır. Soft Control serisi kontrolcülü operatör panelleri 4.3’’ ile 15’’ aralığında geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Firma yeni çözümüyle sektörün talepleri olan ve günümüzde en fazla kullanılan protokollerin hemen hemen hepsine cevap verebiliyor. Bu protokollerin başında; EtherCAT, CanOpen, Modbus (TCP/RTU), BacNET ve ProfiNET gibi günümüzde ihtiyaç duyulan protokoller geliyor.

Bu çözümler sayesinde, kablo kalabalıklığını ortadan kaldırarak ve harcanan mühendislik zamanını büyük oranda kısaltarak önemli avantajlar sağlamak mümkün olacak. 

Ürün, Codesys ara yüzünde bulunan 6 dil desteği ile büyük esnekliği de beraberinde getiriyor. Bu diller;

  • IL (Instruction List)
  • ST (Structured Text)
  • LD (Ladder Diagram)
  • FBD (Funtion Block Diagram)
  • SFC (Sequential Function Chart)

Panel+PLC olarak da adlandırılan ve sektörde rakiplerinden bir adım daha öne çıkmalarını sağlayan Soft Control çözümlerinde, giriş-çıkış sinyallerini yine Beijer’in zengin protokol seçenekleri ile sunulan dağıtılmış IO modülleri ile yapılandırıyor ve tesis edilecek sistemin büyüklüğüne göre ilave modüller ile sistem ihtiyaç kadar genişletilebiliyor. 

Dünyada lansmanını ilk olarak Beijer’in yaptığı, tek modül üzerinde 32 dijital kanal ve yine tek modül üzerinde 16 analog kanal bulunan dağıtılmış IO modüllerinde, mümkün tüm protokoller ile proje yapmak büyük verimlilik sağlıyor.

KABLO İŞÇİLİKLERİ AZALIYOR

Bu modüllerde bulunan ayrılabilir terminal blokları sayesinde, kablo işçilikleri azalır ve olası arıza durumlarında düşük maliyetli onarımlar mümkün olur. Tek bir RJ-45 hattı ile dağıtılmış tüm istasyonlarınızla haberleşebilir, sistemde bulunan diğer tüm enstrümanlarınızla tek bir kablo ile giriş-çıkış yaparak fiziksel bağlantılarınızı sonlandırabilirsiniz.

Revizyonu yapılacak bir projeye, PLC eklemesi yapmaksızın aynı protokolü destekleyen haberleşme adaptörleriyle dijital veya analog kanallar ekleyebilir ve mevcut PLC ile kolayca haberleşme sağlayabilirsiniz. Tüm bu modüler sistemler, daha az yer kaplayan yüksek sayılarda dijital ve analog kanallar sağlar.

Böylece, Beijer Electronics güvencesi ve Codesys esnekliğiyle kolayca proje yapmak mümkün olur.