Parsan’ın 50’nci yıl kutlama etkinliği Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık ve Parsan  Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün açılış konuşmaları ile başladı. Şirketin başarılı yatırımları ve hizmetleri hakkında konuklara geniş bilgiler verildi.

“MÜŞTERİLERİMİZİN SADECE TEDARİKÇİSİ DEĞİL, STRATEJİK ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

Dr. Mehmet Varlık yaptığı konuşmada Kurucu Onursal Başkan Yüksek Mühendis İdris Yamantürk’ün 1958 yılında Güriş’i kurduktan sonra 1968’de Parsan’ı kurduğunu belirtti. Varlık sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sanayi grubumuz yarım asırdır metal şekillendirme konusunda çalışmalara imza atıyor ve bu konuyla ilgili yatırımlar yaparak büyümesini sürdürüyor. Bu yatırımları yarattığımız fon ile gerçekleştirmemiz ve grubumuzun finansal yapısı müşterilerimize güven vermektedir. Müşterilerimizin sadece tedarikçisi değil, stratejik çözüm ortağı oluyoruz. Ürünün daha tasarım aşamasında müşteriyle iletişime geçerek ortak ürün dizayn çalışması yapıyoruz. Bunun ötesinde şekillendirme, işleme, arzu edilirse montaj, lojistik yönetimi ve yerinde mühendislik hizmetleri ile müşterilerimizin montaj hattına teslimat yapıyoruz. Ayrıca Avrupa Bölgesi’ndeki müşterilerimize beş farklı lokasyonda konsinye ambar hizmetleri sunuyoruz. Inconel ve titanyum gibi havacılığın temel malzemelerini üretebilen bir tesisiz. Alüminyum parçalarda hem dövme hem de döküm tekniklerini uyguluyoruz. Böylece otomotiv sanayinde ağırlık tasarrufu amaçlı alüminyum parçalardaki hızla artan   taleplere karşılık verebiliyoruz.” diye devam etti.   

"HERKESE MİNNETTARIM”   

Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık’tan sonra kürsüye Parsan Makine Parçaları Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk geldi. Yamantürk “Her şey insan üzerine kuruludur. Ben çok şanslıyım, çok kıymetli bir annem ve çok kıymetli bir babam var. Hepsine minnettarım. Parsan’ın bugüne kadar gelmesinde emeği olan en aşağıdan en yukarıya emek veren ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

“KOCAELİ SANAYİSİ ÖNEMLİ”

Sonrasında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy konuşma yaptı. Aksoy “Parsan’ın 50’nci yılında sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye gelişen bir ülke… Ülkemizin, Türk sanayinin belirli bir aşamaya gelmesinde Kocaeli ili, çok büyük bir önem taşıyor. Şu anda aktif olarak 12 organize sanayisiyle yaklaşık 110 bin çalışanıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Özellikle yatırımcılar için gerek lojistik gerekse sanayi anlamında fırsat sunuyor. Özellikle taşıt sanayinde Kocaeli ciddi bir üretim payına sahip. Parsan’a da başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sonrasında sahneye Parsan’ın Kurucusu ve Onursal Başkan Yüksek Mühendis İdris Yamantürk geldi. Yamantürk son olarak şunları söyledi: “Sanayi denilince birçok insan makina zanneder. Ben sanayi denilince yetişmiş insan kastediliyor zannediyorum... Bu müesseseleri bu şekilde devam ettiren oğullarım da dahil herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuklara gruplar halinde Parsan Dilovası Tesisi tüm detaylarıyla gezdirilerek tanıtıldı.