Otomotiv mühendisliği alanında en yeni teknolojilerin ve gelişmelerin mercek altına alındığı ‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı - IAEC” 11-12 Kasım 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek.

TÜRKİYE'DEN VE DÜNYADAN UZMAN İSİMLER KATILACAK

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği’nin (Amerikan Society of Automotive Engineers- SAE International) iş birliğiyle bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek organizasyon, Türkiye ve dünyadan alanında uzman pek çok ismi konuk edecek.

IAEC 2021’de ise bu yıl; teknoloji başlığı altında “Otonom Araçlar”, “Dijital Üretim Teknolojileri”, “Nitelikli İş Gücü” konuları ele alınırken, iklim başlığı kapsamında da “Elektrifikasyon (LV)”, “Alternatif Yakıt Teknolojileri (HV)”, “Döngüsel Ekonomi” konularına değinilecek.

Organizasyonda ayrıca, “Veri Yönetimi” “Dünyadaki regülasyonların son durumu ve Türkiye’ye etkisi” gibi konular tartışılacak. 

PROF. DR. TEKAY, KONFERANS BAŞKANLIĞINI YAPACAK

Akademik alandaki katkılarının ardından yürüttüğü çalışmaları kapsamında Türkiye’nin sayılı kadın rektörleri arasındaki yerini alan ve şimdilerde Dünya Mühendislik Dekanları Konseyi (Global Engineering Deans Council – GEDC) Başkanlığı ve Avrupa Mühendislik Eğitimi Topluluğu (European Society for Engineering Education – SEFI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Şirin Tekinay, IAEC’nin konferans başkanlığını üstlenecek.