OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da milli projelere desteğini ve katkısını artırarak devam ettireceğini açıkladı.

"MMU TESİS AÇILIŞINDAN SONRA YAPILMASI YANLIŞ"

OSSA'dan yapılan yazılı açıklamada, dün Deutsche Welle Türkçe internet sitesinde Eray Görgülü imzasıyla yayımlanan "Savunma sanayisinde kur krizi" başlıklı haberde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) hitaben yazılan yazıdan yola çıkılarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törenle açılışını yapmış olduğu tesislerde Milli Muharip Uçak projesini yürütecek TUSAŞ'ın, alt yüklenicileriyle kur krizi yaşadığı ortaya çıktı." fikrinin öne sürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin savunma ve havacılık alanında önde gelen projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) projesinin yürütüleceği tesislerin açılışının ardından bu tür haberin yapılmasının gerek ülke bekası için var gücüyle çalışan kurum ve firmalara gerekse projenin işleyişine zarar verme niyeti taşıdığının altı çizildi.

"YURT DIŞI KAYNAKLI PROJELERLE İLGİLİDİR"

Açıklamada, haberdeki yaklaşımın kınandığı belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"İstiklal ve istikbalimiz için tüm olanaklarını seferber eden, ülkemizin güzide kurumu TUSAŞ ile kümelenmemiz arasında yapılan tüm toplantı, görüşme ve yazışmalarda, sektörel sorunlar, çözüm tavsiyeleri ve sunulabilecek katkılar, mali konular ve üretim süreçleri açısından karşılıklı yönde daima değerlendirilmektedir. Deutsche Welle Türkçe tarafından amacından saptırılarak kamuoyuna servis edilen yazı da bu çerçevede paydaşımız TUSAŞ ile istişare ettiğimiz ve yurtdışı kaynaklı projelerle ilgili konudur. Ülkemizin bekası için gecesini gündüzüne katan iki paydaş arasında geçen yazışmalar, kamuoyunun bilgisine yanlış sunulmuştur. Haberin amacını aşarak hazırlandığının önemini belirtiyor, haberdeki yaklaşımı kınıyoruz."

"EN KISA SÜREDE GÖKLERDEKİ YERİNİ ALACAKTIR"

Açıklamada, kurumun 283 kaliteli üye KOBİ firmasıyla ilk sırada KOBİ'ler olmak üzere, alt yüklenicilerin vizyonunu geliştiren, üretim ve teknoloji kabiliyetlerini yükselten, kaliteli iş gücünün yetiştirilmesinde ve iş ortaklarının istihdamlarının artırılmasında önemli katkılar sunan TUSAŞ'ın devam ettirdiği, gerek MMU gerek diğer milli projelerde belirlenen hedeflere ulaşabilmesi adına daima olduğu gibi tüm imkanlarını seferber edeceği ifade edildi.

Bugüne değin olduğu gibi gelecekte de milli projelere desteğinin ve katkının artarak devam edileceğinin vurgulandığı açıklamada, "Kendi mühendis ve işçimizin alın teriyle çalışmaları devam etmekte olan MMU projesiyle kendi uçağımızın göklerdeki yerini en kısa bir süre içinde alacağına inancımız tamdır." denildi. (AA)

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM