Yüzey işlem grubunda Türkçe Vibrasyonlu Yüzey İşlem Teknolojileri denilen alanda, bu grubun sarf malzemelerinin üretimi alanında ve kumlama teknolojilerinde faaliyet gösteren Kromaş Metal ve Makina Sanayi Ltd Şti Genel Müdürü Dr. Tayfun Sığırtmaç, yeni ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.  Sığırtmaç aynı zamanda geliştirdikleri şirket içi öneri sistemleri ile inovastif çalışmalara da katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Yeni ürün ve hizmetlerinizle ilgili bilgi verir misiniz?

Arge ve Inoasyon, Kromaş olarak bizim kurum kültürümüzün ayrılmaz bizim parçası. Her yıl birçok yeni projeyi başarıyla tamamlıyor ve sektörlere değer katan yeni ürünlere imza atıyoruz. Bu konuda tuttuğumuz bazı metriklerimiz de var. Örneğin yeni ürünlerin ciromuzdaki payına bakıp ne kadar inovatif bir dönem geçirdiğimizi değerlendiriyoruz. 

Şirkette kurduğumuz etkin öneri sistemi ile çalışanlarımızdan gelen son derece faydalı önerileri değerlendirip yaptığımız inovasyon çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Bu sistemi, ayrıca en değerli ve en çok kabul gören öneriler kategorisi ile ödüllendirerek çalışanlarımızın da motivasyonlarını yüksek tutuyoruz. 

2019-2020 döneminde özellikle sektörlere değer katacak yeni ArGe proje çalışmaları planladık ve bunların bir kısmına başladık. Bazıları Mermer sektörü için değer katacak yenilik ve bir ilk olacak makinalar olmakla birlikte bazıları da Kuyumculuk sektöründe dünyada sayılı firmanın üretebildiği, teknik özellikleri yüksek makinalar olacak. Bir kısım çalışmalarımız da makinalarımızın otomasyon seviyesini yükseltmek üzerine. Daha akıllı ve daha verimli makinalar üretip müşterilerimize daha fazla değer katmayı hedefliyoruz. 

2019 yılında Rösler markası ile Türkiye’de ürettiğimiz makina gruplarına bir yenisini ekledik ve RMBC 1.1 adı altında 100 Litre kapasiteli Tamburlu tip kumlama makinasının ilk üretimi gerçekleştirip seriye geçtik. Bu Rösler markası ile ürettiğimiz makina ailesinin son üyesi ve bu gruptaki makina sayımız beşe çıktı. Askı Tip, Tamburlu Tip ve Manuel Kumlama Kabini olmak üzere üç farklı tipte beş farklı kapasiteli modeli Rösler markası ile İstanbul’daki Kromaş tesislerimizde üretiyoruz. 

Özellikle öne çıkarmak istediğiniz ürünlerinizin ve hizmetlerinizin diğerlerinden farklı teknik bilgi ve özelliklerini öğrenebilir miyiz?

Burada kastettiğiniz rakiplerimizden farklı yaptığımız ya da yapmaya çalıştığımız şeyler ise bunu bizim ifade etmemiz çok sağlıklı olmaz. Fakat şunu net bir şekilde belirtebilirim. Bizim şirket strateji ve politikalarımızın tam göbeğinde müşterilerimiz vardır. Onların beklentileri, memnuniyeti ve sadakati bizim için çok önemli ve her türlü maddi kaybın çok ötesindedir. O nedenle müşteri odaklı bir firma olduğumuzu ve bunun bir kurum kültürü olarak şirketimizde yaşadığını söyleyebilirim. 

Teknik olarak ise önceliğimiz müşterilerimize satış yapmaktan daha çok onlara çözüm üretmek ve değer yaratmak üzerine kurulu. Zaten bunu sağladığınızda tercih edilen bir firma oluyorsunuz. Fakat sadece satış üzerine kurulu ve altı dolu olmayan bir stratejinin uzun soluklu başarılı olması söz konusu değil. 
Biz müşterilerimize makina satmadan önce mutlaka parçalarını test eder, sonuçlarını paylaşır, yarattığımız değeri (zaman, kalite, performans, maliyet) anlatır ve karşılıklı mutabık kaldıktan sonra satış süreçlerini yürütürüz.