Üretim maliyetlerini tek bir havuzda toplamak amacıyla aralarında SNR’nin de bulunduğu bir grup rulman üreticisi tarafından 1972 yılında gerçekleştirilen bir ortak girişim olan İtalya fabrikası, 2007 yılında SNR'nin NTN tarafından satın alınmasıyla önemli bir dönüm noktası yaşadı. NTN, tesisin tek sahibi olmak için 2013 yılına kadar kademeli olarak fabrikanın tüm hisselerini satın aldı. Makinelerin eskidiğinin farkında olan ve oynak makaralı rulmanlarla ilgili çeşitli pazarların giderek artan taleplerini ve gereksinimlerini karşılamak isteyen Japon ekipman üreticisi, 2017 yılında yeni bir proje başlattı: NTN Made In Italy.

GELECEĞE YÖNELİK İDDİALI BİR PROJE

Bu modernizasyon projesinin amacı, tesisin faaliyetlerini (yeniden) geliştirmek ve NTN'nin yeni pazar payları elde etmesini sağlamak. 

Proje 3 temel üzerine kurulu:
•    Üretim ekipmanlarının en son teknoloji ile otomasyonunu sağlayarak mükemmel kalite sunmak. NTN, ekipmanların duruş süresini sınırlayarak müşterilerinin üretim araçlarından maksimum verim elde etmesini sağlamakta.
•    Kaliteye ve NTN standartlarına bağlılık. Şirket yüksek kalite standartlarına sıkı sıkıya bağlı olduğu için, Japonya’daki merkez, NTN'i güvenilir bir marka yapan süreçleri yürürlüğe koymak ve uygulamak amacıyla çok sayıda uzman görevlendirdi.
•    Akışların hızlandırılması, etkin bir stok yönetimi ve teslim sürelerine uyulması. 3.000'den fazla referans satışa sunan bir şirket için gerçek bir meydan okuma.
Üretim tesisinin modernizasyonundaki bir diğer önemli adım da süreçleri hızlandırmak ve evrak işlerini azaltmak amacıyla makineler de dahil olmak üzere tesisin tüm alanlarında SAP'nin uygulamaya konulması.
Bu amaçla 7,5 milyon Euro değerindeki ilk kurulum gerçekleşti, ikinci kurulum ise daha sonraki bir tarihte yapılacak.

LOKAL ÜRETİM KORUNUYOR

Bu yatırım sayesinde, lokal üretim Avrupa pazarına hizmet edecek şekilde sürdürülebiliyor. Coğrafi yakınlıktan kaynaklanan pek çok avantaj mevcut:
•    Son kullanıcı açısından üst düzeyde esneklik ve azaltılmış ekolojik etki sağlanır.
•    Ekonomik faaliyet sürdürüldüğünden yeni nitelikler gerektiren istihdam imkanları ortaya çıkar.
•    Şu anki sıkıntılı küresel ekonomik konjonktürde, yerel üretim imalatçılar açısından gerçek bir değer arz etmektedir.

ÜMİT VEREN BİR BAŞLANGIÇ

Tesis, geçtiğimiz yılın Mart ayında İtalyan hükümeti tarafından ulusal dönüşüm planı 4.0'ın bir parçası olarak “Endüstri 4.0” modeline katılan şirketlere verilen ve çok değerli bir sertifika olan "Dönüşüm 4.0" etiketine layık görüldü. Burada amaç, teknolojik dönüşüm ve çevresel sürdürülebilirlik sürecinde şirketleri desteklemek ve böylece yatırım döngüsünü yeniden başlatmak.
Fabrika aynı zamanda imalat pazarı için tasarlanmış rulmanlar için ısıl işlemle ilgili olan en son proje gibi yeni projeleri de yakalamaya çalışıyor. Dolayısıyla üretilen tüm rulmanlara standart olarak demiryolu kalite seviyesi uygulanıyor. Fabrika Müdürü Raphaël Demory, konuyla ilgili olarak “Üretim tesisimiz, kendisini NTN ürünlerinin tanınmış kalitesiyle uyumlu hale getirmek istemektedir. Müşterilerimiz, yüksek kalitede ve  kusursuz ürünler aldıklarından emin olmak için saygın bir markanın ürünlerini satın almayı tercih ediyor. Tesisimizin modernizasyonu sayesinde daha yüksek hassasiyet seviyesinde rulmanlar sunabiliyoruz. Üretim akışlarını optimize ederek, terminlerdeki değişikliklere etkin bir şekilde yanıt vermek ve ürün bulunabilirliğini artırmak mümkün. Bu yatırımlara ek olarak tesis, metal kapaklarla donatılmış ilk oynak makaralı rulman olan KIZEI® serisi ile inovasyon gerçekleştiriyor. Amacımız, son kullanıcılara benzersiz ve katma değerli çözümler sunarak pazarın önemli aktörlerinden biri olmak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İTALYA'DA ÜRETİLEN PATENTLİ TEKNOLOJİ: KIZEI®

4 yıllık araştırma, geliştirme, endüstriyel üretim ve gerçek ortam testlerinin ardından 2019 yılında piyasaya sürülen KIZEI®, yüksek kaliteli üretimin bir örneğidir. Bu inovatif ve patentli konsept, sadece Avrupa değil, aynı zamanda büyük ilgi ile karşılandığı Kuzey Amerika pazarının da güncel gereksinimlerini karşılamak üzere geliştirilmiştir. Bu oynak makaralı rulman, doğrudan kafese bağlı nitrürlenmiş metal kapaklarla korunmaktadır. Böylece, katı partiküllere karşı koruma sağlanır, gres tutulumu iyileştirilir ve yük kapasitesi ve devir düşmeden veya kaçıklık karşılama değeri azalmadan ISO boyutlarına uygunluk sağlanır. Açık oynak makaralı rulmana kıyasla en az iki kat (ve belirli uygulamalarda 5 kata kadar) daha uzun ömürlü olan ve yeniden yağlama ihtiyacını 3 kata kadar azaltacak şekilde tasarlanan KIZEI®, müşterilerin bakım maliyetlerinde azalmayı ve üretim araçlarının verimliliğinin optimizasyonunu garanti eder.