Uzun süreli, bakım gerektirmeyen operasyonlar sağlamak isteyen lineer kızak kullanıcıları için, NSK yeni geliştirdiği K1-L yağlama ünitesini sunuyor. Önceki versiyonu olan K1'den daha gelişmiş yağlama kapasitesi sağlayan, NSK’nın yeni nesil K1-L’si, daha uzun hizmet ömrü, daha düşük sürtünme ve azaltılmış yağ kullanımı ile kaynak ve enerji tüketimini azaltarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor. Bu ünite hemen sipariş edilebilir.

Günümüzün akıllı fabrikaları ve otomasyon teknolojileri endüstriyi hızlandırmakta, makine imalatçılarını ve fabrika işletmecilerini genel masrafları azaltma ve rekabetçi kazancı destekleme kapasitesi olan bakım gerektirmeyen konseptler aramaya itiyor. Bu doğrultuda, NSK'nin K1-L modeli tamamen yepyeni bir uzun süreli yağlama sağlamak için tasarlanmıştır. Lineer kızak performansını uzun süreler boyunca korumak için verimli yağlama gereklidir. Bununla birlikte, gerekli yağı uygulamak için düzenli bakım yapmak, özellikle de makinenin durmasını gerektirecek şekildeyse, hem zaman hem de maliyet kaybına neden olur. NSK K1-L, yağlayıcı deposu kapasitesini geliştirerek ve bakım aralıklarını uzatarak bu sorunun üstesinden geliyor. Sonuçta hem çalışma süresinde hem de verimlilikte artış ortaya çıkarken, bakım maliyetleri de düşmektedir.

NSK'nın orijinal ünitesinin başarısını daha da arttıran K1-L, yağlama kapasitesinde kayda değer gelişim sunmaktadır. İşin aslı, yeni geliştirilmiş bir tür reçine sayesinde ünite, orijinal K1 modeline
kıyasla neredeyse iki kat daha fazla yağ tedarik edebiliyor. K1-L'nin diğer avantajları arasında arabanın lineer kızak üzerindeki hareketi sırasında dinamik sürtünme kuvvetini yaklaşık %20 azaltan özel şekli ve yapısal bütünlüğün korunmasına yardımcı olmak ve ayrıca toz ve diğer kirletici partiküllerin girişini engellemek için koruyucu muhafazası bulunmaktadır. K1-L, ilk başta, şirketin standart lineer kızakları (NH ve NS serisi) için mevcut olacak, ilerleyen zamanlarda ise diğer modellere genişletilecektir.