NSK Molded-Oil rulman ünitesine geçen içecek üreticisi dört önemli ayırma konveyörünün tahrik sistemi üzerindeki, erken meydana gelen geçme arızalarının tekrarlanan problemlerini ortadan kaldırdı. İçecek fabrikasında su ve kimyasal karışımını içeren temizlik işlemleri, rulman keçelerini tahrip ederek, şirketin mevcut monte edilmiş ünitelerindeki gres paketini yıkayarak kaldırıyordu. Bunun sonucu olarak monte edilen ünitelerdeki rulmanlar 5 ila 6 ayda bir değiştirilmek zorunda kalıyor, her üç haftada bir yeniden gres ekleniyordu. NSK, hizmet ömrünü iyileştirmek ve bakım gereksinimlerini azaltmak için bu soruna bir çözüm bulmak için çağırıldı. Uygulamanın ayrıntılı incelemesinden sonra NSK’nın uzman mühendis ekibi, Molded-Oil rulman ünitesine geçişin, bu sorunu çözeceğine karar verdi. 

İKİ TEMEL BİLEŞEN: RULMAN VE YATAK

NSK montajlı üniteler iki temel bileşenden oluşmaktadır: Rulman ve yatak. Her bir ünite, bombeli dış çaplı keçeli tek sıra bilyalı rulman ve bir pillow blok veya flanşlı yatağa monte edilmiş uzatılmış iç bilezikten oluşur. Bombeli geçme, başlarda yaşanan herhangi bir yanlış hizalamaya uyum sağlar. Molded-Oil rulman üniteleri içindeki yağlayıcı, stabil taşıyıcı bir madde olan yağ emdirilmiş poliolefin reçinesi içine kalıcı olarak dahil edilmiştir. Bu tip yağlayıcılar sıvı veya buharla yıkanamaz ve kir girişine engel olur. Ayrıca taşıyıcı yağlayıcıyı çok yavaşça serbest bıraktığından, uzun bir çalışma süresi boyunca yeterli yağlama sağlanır. Diğer bir avantaj ise gresin dışarı sızmaması ve yağ doldurmanın gerekmemesi nedeniyle işletim ortamının temiz kalmasıdır.

YILLIK 5 BİN 80 AVRO TASARRUF

Martensitik paslanmaz çelikten yapılmış olan Molded-Oil rulman üniteleri, su ile sık ve çok temas halinde olan uygulamalar için idealdir. Molded-Oil rulman ünitelerine geçişten bir yıl sonra, yeniden yağlama ihtiyacı ortadan kaldırılırken, içecek üreticisi herhangi bir arıza bildirmedi. Sonuç olarak, yıllık maliyet tasarrufu 5 bin 80 Avro olarak hesaplandı.