Bağlantı elemanları üreticisi Norm Holding, Ford Otosan ile Türkiye’nin en büyük tedarik anlaşmasını gerçekleştirdi.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

İŞ BİRLİĞİ UZUN VADELİ OLACAK, ÖZEL EKİP KURULACAK

Anlaşmaya göre, Ford Otosan tarafından üretilecek dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit Ailesi’nin tüm bağlantı elemanlarını temin edecek. Toplamda 10 yıl sürecek sözleşme çerçevesinde Norm Holding, Ford Otosan tarafından üretilecek Transit ailesindeki her bir araç için 417 parça bağlantı elemanının tedarikini sağlayacak.

Ayrıca Holding, firmaya; Ar-Ge, Üretim, Tedarik Zinciri Yönetimi, Müşteri Hizmetleri ve Mühendislik alanlarında destek vererek “Hizmet Sağlayıcı Firma” görevi de üstlenecek. Bu doğrultuda Norm, sadece Ford Otosan'a hizmet sunacak alanında uzman 24 kişilik bir ekip kuracak.

FSP UNVANINI ALAN İLK YERLİ ŞİRKET OLDU

Söz konusu anlaşma sayesinde “FSP” (Full Service Provider) unvanını da alan bağlantı elemanları üreticisi, Türkiye’de bu unvanı alan ilk yerli firma olarak dünyanın sayılı otomotiv şirketlerinin geleceği şekillendiren projelerinde bağlantı elemanı tedarikçisi olma yolunda önemli bir avantaja sahip oldu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN OLACAK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, anlaşmanın hem Türk ekonomisi hem de markaları açısından kilit öneme sahip olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Türkiye’de üretim yapıp bu ürünleri dünya pazarlarına taşıyan bu iki firmanın işbirliği dünyanın sayılı projelerinden biri. Böylesine kapsamlı işbirliği Norm Holding olarak Ar-Ge yatırımlarına verdiğimiz önemin somut bir göstergesi. Bağlantı elemanları sektörünün en önemli teknolojik trendlerine yönelik alternatif tasarımlar geliştiriyor, rekabet gücümüzü her geçen gün daha da artırıyoruz. Ulusal ve uluslararası üniversiteler, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, araştırma kurumları ve firmalar ile işbirlikleri kurarak bilimsel ve teknolojik bilgi birikimimizi devamlı olarak geliştiriyoruz."