DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) ve Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) arasında Ar-Ge merkezi inşa edilmesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

İTÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve MATİL Yönetim Kurulu Başkanı ve Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tecdelioğlu katılım sağladı.

PROTOKOLÜN KAPSAMINDA NELER VAR?

İmzalanan protokolün kapsamı aşağıdaki maddeleri içeriyor:

  • ÇİB, MATİL ve İTÜ'nün çalışma alanlarında birlikte belirleyecekleri konularda, yürütücülüğü ÇİB ve MATİL tarafından üstlenilen ulusal veya uluslararası seviyede eğitim, etüt, araştırma ve teknoloji uygulama-geliştirme veya faaliyetleri gibi alanlarda beraberce ve iş birliği içerisinde çalışması,
  • ülkenin uluslararası düzeyde metal ve metal dışı sektöründeki etkinliğin artırılabilmesi için komşu ve yakın ticari ilişkilerin sürdüğü diğer ülkeler başta olmak üzere ÇİB ve MATİL tarafından gerek görülen tüm ülkelerin kamu ya da özel kuruluşlarıyla projeler hayata geçirilmesi,
  • metal ve metal dışı malzemelerin akreditasyon işlemlerinin birlikte ve iş birliği içerisinde yürütülmesi,
  • metal ve metal dışı malzemeler özelinde proje geliştirilmesinin teşvik edilmesi, laboratuvar altyapısı ve üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi,
  • benzeri alanlarda iş birliği yapılması ve araştırma projelerinin oluşturulmasına yönelik çerçevenin oluşturulması,
  • eğitim ve teknoloji konu başlıklı projelerin gerçekleştirilerek azami ölçüde fayda sağlanması hedefleniyor.

MALZEME GELİŞTİRMEDEN STANDARDİZASYONA ORTAKLAŞA ÇALIŞILACAK

İş birliği kapsamında, teknolojinin ülkeye metal ve metal dışı malzemeler üretiminin etkin biçimde değerlendirilebilmesi için her çeşit laboratuvar, teknik altyapı teknokent ve pilot ölçekte çözümler üretilmesine yeni ürün veya kullanım alanı için malzeme geliştirilmesine, standardizasyon oluşturulmasına yönelik ortak çalışmaların yapılması planlanıyor.

AR-GE MERKEZİ KURULUMUNUN AKABİNDE 10 YIL GEÇERLİ OLACAK

Anlaşma, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için kurulacak Ar-Ge merkezinin kurulumundan sonra 10 yıl boyunca geçerli olacak.

Ayrıca protokol çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan bilimsel, teknolojik araştırma ve projelere ilişkin taraflar birbirlerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm ortağı olacaklar. Kurulacak merkezin tüm genel giderlerinin ÇİB ve MATİL tarafından karşılanacağı bildirildi.